Αλ. Τσίπρας: Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά (βίντεο)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι' αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του Έβο Μοράλες νωρίτερα στην Ακρόπολη, ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίνο της Δημοκρατίας.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του,τον ενθουσιασμό του που κατάφερε να επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς ήταν μια μεγάλη επιθυμία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βολιβίας. 

Ο Έβο Μοράλες μίλησε για την Ακρόπολη λέγοντας ότι είναι μνημείο της ανθρωπότητας, αυτό που κόμισε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα και δίδαξε τη δημοκρατία, έδωσε ταυτότητα στα ανθρώπινα όντα και δίδαξε και την αξιοπρέπεια.

«Άξιζε πραγματικά τον κόπο να θαυμάσω αυτό το μνημείο που μαρτυρά μια κοινωνία, η οποία προ Χριστού είχε καταφέρει να οργανωθεί δημοκρατικά και να διδάξει τον σεβασμό στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Μοράλες και συνέχισε: «Οπως γνωρίζουμε όλοι, η ιστορία επαναλαμβάνεται δια μέσου των αιώνων. Αυτό το οποίο ξεκίνησε με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό προ Χριστού, η διαχείριση, δηλαδή, δημοσίων πραγμάτων με συλλογικά οργανωμένο τρόπο υπέρ της ισότητας των ανθρωπίνων όντων, αυτό καλούμαστε σήμερα να κάνουμε πράξη και πάλι με την κοινή δουλειά μας».

Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού εξέφρασε το βαθύτερο σεβασμό προς τον ελληνικό λαό για τους αγώνες που έχει δώσει γι αυτές τις αξίες και επισήμανε: «Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι γνωστές στο διεθνές στερέωμα ως υπέρμαχοι της πολυμερούς διάστασης του διεθνούς δικαίου, της πολυμερούς άποψης για τα διεθνή πράγματα, κάτι το οποίο σημαίνει μια κοινή δουλειά προς όφελος της ανθρωπότητας».

«Αδελφέ μου, Αλέξη, σε ευχαριστώ γι αυτή την πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα, σας περιμένω με μεγάλη αγάπη -και θα ήταν τιμή για μας- να έρθετε στη Βολιβία», κατέληξε ο κ. Μοράλες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή