Ψηφίζουν για ανάδειξη συνέδρων τα 300 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ

Ψηφίζουν για ανάδειξη συνέδρων τα 300 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την σκιά των διεθνών εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα το κλίμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τα 307 χιλιάδες μέλη του κυβερνώντος κόμματος προσέρχονται μεθαύριο στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους περίπου 6.000 συνέδρους οι οποίοι θα μετάσχουν στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Οι δύο κυρίαρχες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, οι «εκσυγχρονιστές» και το «ρεύμα» που πρόσκειται στον υπουργό Αμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλο, αναμένουν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής προκειμένου να διαμορφώσουν την τελική στρατηγική τους εν όψει του συνεδρίου. Ηδη όμως, αν και «επισήμως» διατηρούν χαμηλούς τους τόνους, στο παρασκήνιο διακινδυνεύουν προβλέψεις για το ποσοστό των συνέδρων που θα ελέγξουν.

Σύμφωνα με τους κομματικούς επιτελείς του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη, οι «εκσυγχρονιστές» θα ελέγξουν από 60% μέχρι 70% των συνέδρων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα στοιχηθεί πίσω από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Αντιθέτως, στελέχη της επιρροής του υπουργού Αμυνας υποστηρίζουν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων οι «εκσυγχρονιστές» θα ελέγξουν το 55% των συνέδρων. Εν τω μεταξύ, χθες, από τη Χαριλάου Τρικούπη δόθηκαν εν όψει του συνεδρίου στοιχεία για το «προφίλ» των 307.781 μελών που το ΠΑΣΟΚ έχει επιτύχει να εγγράψει «για τις γνωστές ανάγκες των εσωκομματικών συσχετισμών» στο δυναμικό του, παρά την κοινά διαπιστωμένη κρίση της πολιτικής και των πολιτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κατά βάσιν ανδροκρατούμενο κόμμα, με τα περισσότερα στελέχη του να προέρχονται από τις ηλικίες από 45 μέχρι 55 χρόνων, να είναι μέσου μορφωτικού επιπέδου και να εργάζονται στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ το 70% είναι άνδρες. Στις ηλικίες 45-55 ετών ανήκει το 21%, στις από 35-45 το 20%, στις 25-35 το 18,7% και στις 18 έως 25 το 17%, ενώ το 19% είναι άνω των 65. Επίσης, μέσου μορφωτικού επιπέδου είναι το 40%, ανώτερου το 17%, ανώτατου του 20%, ενώ μόνο δημοτικό έχει τελειώσει το 24%. Τέλος, το 29% εργάζεται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, 26% στον ιδιωτικό, 20% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, 3% επιχειρηματίες, ενώ 20% δηλώνουν «διάφορα επαγγέλματα» και 9% άνεργοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή