«Για την κ. Παπαζώη; Ο,τι προβλέπεται»

«Για την κ. Παπαζώη; Ο,τι προβλέπεται»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκιά της εκδήλωσης για τα τρία χρόνια λειτουργίας του θεσμού Συνηγόρου του Πολίτη, το σοβαρό θέμα του αυθαιρέτου στη Σαντορίνη της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών κ. Ελ. Παπαζώη, για το οποίο έχει εκδοθεί από την Αρχή σχετικό πόρισμα.

Ερωτηθείσα η υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Βάσω Παπανδρέου περιορίστηκε να πει ότι «υπάρχει ένα πόρισμα, οι διαδικασίες προβλέπονται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «οι κορώνες του κ. Σημίτη για σεβασμό στον πολίτη και πάταξη των φαινομένων κακοδιοίκησης δεν πείθουν κανέναν».

Και συνεχίζει ο κ. Ρουσόπουλος: «Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός ένιπτε τας χείρας του, δηλώνοντας μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στο μείζον θέμα του αυθαιρέτου της υπουργού.

Η κ. Παπαζώη με τις δηλώσεις της αμφισβητούσε ευθέως όχι μόνο το πόρισμα και την ευθυκρισία του Συνηγόρου, αλλά, ουσιαστικά, και αυτή την ίδια την αποστολή του, που, κατά τα άλλα, εκθείασε ο πρωθυπουργός. Διατηρώντας στη θέση της την κ. Παπαζώη ο κ. Σημίτης, καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τον απλό πολίτη, ο οποίος στη θέση της υπουργού θα αντιμετώπιζε ήδη τις αυστηρότατες συνέπειες του νόμου.

Και ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων κ. Στέφανος Μάνος δήλωσε σχετικά ότι «ο πρωθυπουργός θα ήταν πειστικότερος αν με την ευκαιρία ξεθάριζε τη δική του θέση σε ό,τι αφορά την έκθεση του Συνηγόρου για την περίπτωση της υπουργού, διότι η δήλωση περί στήριξης του θεσμού φαντάζει υποκριτική όταν περιφρονούνται εκθέσεις του που θίγουν συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Ο κ. Διαμαντούρος αναφέρθηκε, επίσης, στην παγίδα της «στενής ή στενόκαρδης ερμηνείας του νόμου» που πέφτουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και στην «απόσειση της ευθύνης» των υπαλλήλων, που οδηγεί στη σύγκρουση με τον πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή