Πρ. Παυλόπουλος: Κοινός αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό

Πρ. Παυλόπουλος: Κοινός αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι ενάντια στον εξτρεμισμό, και σε αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως το σημερινό ειδεχθές έγκλημα στη Νέα Ζηλανδία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών του Κουβέιτ, Dr. Nayef Falah Al-Hajraf, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα μίσους, το οποίο συντελέστηκε στη Νέα Ζηλανδία, τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων για να αποφευχθούν αντίστοιχα εγκλήματα στο μέλλον και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και τον λαό της Νέας Ζηλανδίας.

Πρ. Παυλόπουλος: Κοινός αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό-1

Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο του Κουβέιτ για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στις σχέσεις μεταξύ των χωρών του Κόλπου και κυρίως στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, ενώ υπογράμμισε τα αποτελέσματα της πρώτης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κουβέιτ, που αποδεικνύουν το πόσο καλές είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης μέσα από αντίστοιχες επισκέψεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών του Κουβέιτ, Dr. Nayef Falah Al-Hajraf, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του εμίρη του Κουβέιτ, καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια στη Νέα Ζηλανδία και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κουβέιτ προς τις οικογένειες των θυμάτων και τη στήριξη στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για να βρει τους ενόχους και να τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, ώστε να λάβουν την τιμωρία που αξίζουν.

Πρ. Παυλόπουλος: Κοινός αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό-2

«Αυτό αποδεικνύει ότι χρειαζόμαστε μια πραγματικά στενή συνεργασία -όλες οι πλευρές- για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται. Είναι γεγονός ότι η τρομοκρατία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί την ανθρωπότητα σήμερα και αυτό απαιτεί τη συνεργασία όλων των πλευρών για να ζήσουν οι κοινωνίες μας σε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας. Το Κουβέιτ πιστεύει στην ειρήνη, προσπαθεί και δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, για να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής και παγκοσμίως με ειρήνη και σταθερότητα, χωρίς βία, χωρίς επεισόδια και χωρίς τρομοκρατία. Και αυτό το τόνισε ο εμίρης του Κουβέιτ όταν το ανέφερε στη Σύσκεψη που έγινε στο Σαρμ Ελ Σέιχ πριν από περίπου ένα μήνα, στην Ευρωαραβική Σύνοδο. Έτσι, η τρομοκρατία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος που απειλεί όλους μας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις εργασίες της πρώτης Διυπουργικής Επιτροπής Κουβέιτ-Ελλάδας χαρακτήρισε τα αποτελέσματά της καρποφόρα, υπενθύμισε ότι το Κουβέιτ συνδέεται με την Ελλάδα με μία σχέση διπλωματική και πολιτική που ξεκινάει από το 1994 και ευχαρίστησε τη χώρα μας για «τη στάση της το 1990 όταν συμμετείχε στον Συνασπισμό για την απελευθέρωση του Κουβέιτ».

Πρ. Παυλόπουλος: Κοινός αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό-3

Επισήμανε, επίσης, τα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ειδικότερα στον τομέα των επενδύσεων και ανέφερε ότι συμφωνήθηκε η επόμενη Σύνοδος να πραγματοποιηθεί στο Κουβέιτ του χρόνου. «Απευθύναμε προσκλήσεις στον ιδιωτικό τομέα, στους Έλληνες επιχειρηματίες, να επισκεφθούν το Κουβέιτ και να ενημερωθούν επί τόπου για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί. Ο πρέσβης του Κουβέιτ στην Ελλάδα και ο Έλληνας πρέσβης στο Κουβέιτ θα παρακολουθήσουν την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου και, επίσης, θα παρακολουθήσουν την εκτέλεση των Συμφωνιών που υπογράφονται σήμερα», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών του Κουβέιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT