Στ. Θεοδωράκης για μετακινήσεις βουλευτών: Επρεπε να εγκαταλείψουν την έδρα τους

Στ. Θεοδωράκης για μετακινήσεις βουλευτών: Επρεπε να εγκαταλείψουν την έδρα τους

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Κρήτη μπροστάρης στην Ευρωπαϊκή Ανανέωση» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην παρουσίαση, στο Ηράκλειο, δυο υποψηφίων Ευρωβουλευτών, του γιατρού Κωνσταντίνου Καλαφατάκη, και της δικηγόρου Μαριας Δαμανακη, που όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης «Δίνουν το στίγμα του Ποταμιού της νέας εποχής».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα, στη διάρκεια της τετραετίας, διευκρινίζοντας ότι «το να αλλάζεις απόψεις δεν είναι απαγορευτικό, όμως να πάρουν το τίμημα, εγκαταλείποντας την έδρα τους. Να κρατάω την έδρα μου και να επιζητώ το χειροκρότημα άλλου χώρου, είναι μια πληγή για την Δημοκρατία» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «βάλλεται ο θεσμός της εκπροσώπησης. Στο Ηράκλειο για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν εκείνος που εξελέγη υποστηρίζοντας τις αξίες του Ποταμιού, να μην ψηφίζει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δεν έχει δικαίωμα να πετάει στα σκουπίδια την εντολή εκπροσώπησης».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, διευκρινίζοντας ότι αν και επέμεινε, όπως είπε, σε τρία θέματα «δυστυχώς τα χάσαμε για τα επόμενα 10 χρόνια».

Πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι αυτά αφορούσαν τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την ασυλία των βουλευτών, που πρότεινε να μην είναι έργο των κομμάτων αλλά δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίζουν, αλλά και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, που όταν δεν μπορεί να εκλεγεί από τη Βουλή, να προβλέπεται δημιουργία σώματος 355 εκλεκτόρων.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το Σώμα πρότεινα να είναι οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές και οι 21 δήμαρχοι μεγάλων δήμων της χώρας, δυστυχώς όμως η πρόταση δεν ακούστηκε καν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης που χθες ανακοίνωσε τα ονόματα 15 υποψηφίων από την Ελλάδα και 15 από πόλεις της Ευρώπης, για το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, διευκρίνισε ότι στόχος είναι « η Ευρωπαϊκή αναγέννηση, να αλλάξει η Ευρώπη, με 13 σημαντικά θέματα που έχουμε θέσει ως βάση και εκτείνονται από την ασφάλεια και ενιαία φύλαξη συνόρων μέχρι τα αγροτικά προϊόντα».

Το παρών στην παρουσίαση των δυο υποψηφίων έδωσε και ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT