Στ. Κοντονής: Η κυβέρνηση εκτίθεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Στ. Κοντονής: Η κυβέρνηση εκτίθεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία του για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα διατύπωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 είπε πως «το σχέδιο που είχε τεθεί σε διαβούλευση ήταν το σχέδιο που είχε παραλάβει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, το οποίο το κράτησε γιατί είχε σοβαρές διαφωνίες με μια σειρά από άρθρα τόσο του γενικού μέρους του ποινικού κώδικα όσο και του ειδικού μέρους αλλά και του κώδικα ποινικής δικονομίας».

«Επειδή καταλάβαινα ότι αν το θέσω σε διαβούλευση ή το πάω στη Βουλή θα εκτίθετο η κυβέρνηση σε τελευταία ανάλυση είχα προβλέψει τότε τη σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία επί του σχεδίου της προηγούμενης θα καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Αυτό δεν έγινε γιατί είχαμε τον ανασχηματισμό» πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο κύριος Κοντονής υποστήριξε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς όπως ανέφερε, οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής την δεσμεύουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, αναφέροντας μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

«Στην περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης, ένα θέμα που έχει συζητηθεί πάρα πολύ του διευθύνοντος την εγκληματική οργάνωση θεώρησα ότι είναι απαράδεκτο να μειώνεται στο μισό η ποινή», είπε επίσης.

O κύριος Κοντονής υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαίροντας το έργο του ως επιστήμονα και ως πολιτικού ενώ απέδωσε σε σκοπιμότητες την υπερπροβολή ορισμένων «κακών στιγμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή