Σπυράκη: Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες – Επίθεση κατά Τσίπρα για Λατούς και «ολιγαρκή αφθονία»

Σπυράκη: Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες – Επίθεση κατά Τσίπρα για Λατούς και «ολιγαρκή αφθονία»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις απόψεις Λατούς, εισηγητή της «θεωρίας» της ολιγαρκούς αφθονίας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της ΝΔ. Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θράκη, υπογραμμίζοντας δύο βασικά σημεία που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα: το πρώτο είναι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την δημιουργία μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ και το δεύτερο η δημιουργία πραγματικά δίγλωσσων σχολείων ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν εξίσου καλά ελληνικά και τουρκικά.

Επίθεση σε Τσίπρα για Λατούς

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στις δηλώσεις του οικονομοφιλόσοφου Σερζ Λατούς τον οποίο επικαλέστηε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Σπυράκη πρόβαλε βίντεο με παλαιότερη συνέντευξη του κ. Λατούς στο Κρήτη TV  στην οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΝΔ, προβλέπει την κατάρρευση του ευρώ. Έλεγε σε εκείνη την συνέντευξη: 

Tο ευρώ είναι το νόμισμα των τραπεζών και των πολυεθνικών, οι μέρες του ευρώ είναι μετρημένες. Το σύστημα είναι καταδικασμένο στους επόμενους μήνες… Όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας».

«Προβλέπει ακόμη ότι το ευρώ θα εξαφανιστεί, θα διαλυθεί, συνεπώς ο μόνος δρόμος για μια χώρα είναι να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα. Επιπλέον, σύμφωνα με το βίντεο, ο κ. Λατούς χαρακτηρίζει την Κρήτη ως ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας της αποανάπτυξης που εισηγείται, προσθέτοντας ότι οι Κρητικοί πρέπει να διεκδικήσουν την πολιτική τους αυτονομία και ότι θα ήταν καλό η Κρήτη να επιστρέψει σε ένα δικό της τοπικό νόμισμα, ένα νέο μινωικό νόμισμα.

Το δίλημμα των εκλογών

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τώρα το θεώρημα της λιτής αφθονίας και έβαλε το δίλημμα των επόμενων εκλογών: «Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών, με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα, ενώ μια πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά; Ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά, με θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους;

 

Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες

Σε ερωτήσεις για το πού βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών η ΝΔ, με δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές δηλώσεις στελεχών του κόμματος η κ. Σπυράκη είπε  «Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Η μία και μοναδική ημερομηνία που δεν αλλάζει, είναι οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 26 Μαΐου. Υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι οι ευρωεκλογές είναι η καθοριστική αναμέτρηση καθώς είναι οι πρώτες κάλπες που στήνονται μετά από τέσσερα χρόνια και οι πολίτες θα εκφραστούν για το ποιος θέλει να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Η κ. Σπυράκη εμφανίστηκε βέβαιη ότι «οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη στην ευρωκάλπη».

Απροστάτευτα τα προϊόντα της Μακεδονίας

Σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βόρεια Μακεδονία, η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που ήδη δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ως παράδειγμα έφερε ότι πρόσφατα τα κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν πρακτικής αθέμιτου ανταγωνισμού, παρά το ότι ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το θέμα των εμπορικών σημάτων για τα προϊόντα της Μακεδονίας. Αποκάλυψε, δε, ότι η ΝΔ έχει στη διάθεσή της απόρριψη από τη μεριά της Κίνας προϊόντος με τον όρο «μακεδονικός»  γιατί δεν υπήρχε η άδεια της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε ερώτηση σχετική με το γεύμα – κομματική εκδήλωση του πρωθυπουργού σε ευρωβουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου η κ. Σπυράκη απάντησε ότι είναι αποκαλυπτικό μίας νοοτροπίας και ότι οι Έλληνες βλέπουν και κρίνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT