Παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στον Σαρωνικό (φωτογραφίες)

Παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στον Σαρωνικό (φωτογραφίες)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης παρακολούθησε σήμερα από τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου.

Παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στον Σαρωνικό (φωτογραφίες)-1

Τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στον Σαρωνικό (φωτογραφίες)-2

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα όλων των συμμετεχουσών μονάδων, για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους.

Επίσης, διαπίστωσε για άλλη μία φορά την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού, σημειώνοντας ότι, όπως και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού δίνει τον καλύτερό του εαυτό προσφέροντας ύψιστο εθνικό έργο.

Χάρη στην αδιάκοπη προσπάθειά του και υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κατορθώνει καθημερινά να φέρει σε πέρας την υψηλή αποστολή του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στον Σαρωνικό (φωτογραφίες)-3

Ο Υπουργός τόνισε ότι βασική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποτελεί η συνεχής μέριμνα για το προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο, με ρυθμίσεις που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, επισήμανε ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο, παρατηρείται ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον γεωπολιτικό μας χώρο.

Παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στον Σαρωνικό (φωτογραφίες)-4

Για αυτό και αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και  εγγυητή  της  ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, μέσω της άσκησης ενεργού αμυντικής διπλωματίας. Έχοντας αναλάβει ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών, λειτουργούν ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ χωρών  της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή