ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Οι αγαστές σχέσεις φιλίας με τη Ρωσία δεν θα επηρεαστούν από έκνομες πράξεις

ypex-oi-agastes-scheseis-filias-me-ti-rosia-den-tha-epireastoyn-apo-eknomes-praxeis-2306180

Για «έκνομες» και «απολύτως καταδικαστέες πράξεις» που δεν θα επηρεάσουν τις «αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την επίθεση με ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ενώ σημειώνει ότι οι αρμόδιες Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».