Την αποπομπή της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ

Την αποπομπή της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει.

Η Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει την Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικαστεί».

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων «Φιλελεύθερος» και «Πρώτο Θέμα» υπάρχει καταδικαστική απόφαση για την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017, αναφέρει ότι «η Μυρσίνη Λοΐζου δεν δήλωσε τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019, το  Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη και τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Απάντηση Τζανακόπουλου

«Είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, προσθέτοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει τις «λεπτομέρειες της υπόθεσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε μάλιστα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να στοχοποιήσει πρόσωπα και να αποτρέψει συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ «έχει βάλει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή ώστε να στοχοποιηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθεί μια υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ που να εμποδίζει τον οποιονδήποτε θέλει να συμπαραταχθεί με αυτόν», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή