ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 10,6% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

ft-provadisma-nd-me-diafora-10-6-stin-prothesi-psifoy-gia-tis-eyroekloges-2306713

Πρωτιά της ΝΔ και διαφορά 10,6 μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» οι Financial Times στις επερχόμενες ευρωεκλογές, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν το ενδεχόμενο ταυτόχρονης διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών. Σε δημοσίευμα τους με τίτλο «Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις ανά χώρα», οι FT αναλύουν τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο καιρό για να «προβλέψουν» τα πιθανά αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Στο άρθρο τους οι FT αναφέρουν πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ΝΔ θα κερδίσει 10 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, 7 ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 το ΚΙΝΑΛ και 3 τα άλλα κόμματα.

ft-provadisma-nd-me-diafora-10-6-stin-prothesi-psifoy-gia-tis-eyroekloges0

Η αρθρογράφος των FT σημειώνει «ότι μετά από δέκα χρόνια ύφεσης, με την ανεργία να είναι πάνω από το 18% και την πρωτοφανή μετανάστευση αρκετών νέων Ελλήνων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι το βασικό ζήτημα στις ερχόμενες εκλογές».

ft-provadisma-nd-me-diafora-10-6-stin-prothesi-psifoy-gia-tis-eyroekloges2

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε πρώτος στις ευρωεκλογές του 2014, να βρίσκεται πίσω από την Νέα Δημοκρατία», αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.