Κ. Μπακογιάννης: Ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο για Φιλοπάππου – Πνύκα – Αστεροσκοπείο

Κ. Μπακογιάννης: Ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο για Φιλοπάππου – Πνύκα – Αστεροσκοπείο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου για την περιοχή του Φιλοπάππου, της Πνύκας και του Αστεροσκοπείου έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια περιπάτου του στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι μιλάμε για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα, έκτασης 670 στρεμμάτων, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης.

«Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζεται ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο, φωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση του πρασίνου, και αξιοποίηση αυτού του μοναδικού μνημείου αρχιτεκτονικής που είναι το αναψυκτήριο του Πικιώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, κάνοντας λόγο για έναν «πραγματικά εμβληματικό χώρο» της πρωτεύουσας. «Είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένας πραγματικά εμβληματικός χώρος. Ένας χώρος που συμβολίζει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της Αθήνας. Ένας χώρος που συνδυάζει τον Πολιτισμό με τη φύση. Είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, είναι το πολύ μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακογιάννης ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την υπεύθυνη για τον χώρο, αρχαιολόγο Μαρία Ντούρου και την αρχαιοφύλακα Πελαγία Ζαλούμη, οι οποίες ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου, δεδομένου ότι ακόμα και απλά ζητήματα όπως η αλλαγή των καλαθιών για τα απορρίμματα αλλά και πιο σύνθετα όπως η πυρασφάλεια στην πράξη γίνονται δύσκολα.

«Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στον κόσμο, δεν μπορεί να μένουμε μόνο σε αυτά που έχουμε κληρονομήσει. Πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους εμάς. Ξεκινώντας από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας», προσέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή