Ποιοι είναι οι 30 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου

Ποιοι είναι οι 30 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου

7' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους 30 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη «Αθήνα είσαι εσύ» παρουσίασε ο Παύλος Γερουλάνος στην 5η Συνάντηση Αθηναίων στο Τριανόν. 

Στον κατάμεστο κινηματογράφο «Τριανόν» στην Κυψέλη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, παρουσίασε στο κοινό, κατά τη διάρκεια της 5ης Συνάντησης Αθηναίων, τους 30 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Ο Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του υπογράμμισε:

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση στο katevagiatinathina.gr. Και δεν σταματάει. Τόσο που είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να γνωρίζουμε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Ξεκινώντας από σήμερα και σε κάθε Συνάντηση Αθηναίων μέχρι το Πάσχα. Είχα πει λοιπόν ότι 3 είναι τα κριτήρια για τη δική μας ομάδα:

– Να αγαπάνε την Αθήνα,

– Να φέρνουν γνώση, εμπειρία, δεξιότητα στην προσπάθειά μας,

– Και τρίτο, να είναι έτοιμοι να οργώσουν την πόλη και κάθε γειτονιά.

Γι αυτό θέλουμε να γνωρίσουμε κάθε υποψήφιο. Να του δώσουμε το λόγο».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε όντως σε κάθε έναν και κάθε μία από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε μία καινοφανή διαδικασία για τα πολιτικά μας πράγματα.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι: 

Ο Γιάννος Λιβανός, νομικός και διευθυντής σε μη κυβερνητική οργάνωση, ο οποίος είναι περήφανος που το 2010 μπόρεσε να συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια διάσωσης των δύο νεοκλασικών κτηρίων στην κάτω πλευρά του μουσείου της Ακρόπολης και θέλει να δει το Δήμο να διαμορφώνει στρατηγική ώστε σταδιακά το θέμα των διατηρητέων κτηρίων από πρόβλημα να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης και ανάδειξης της ταυτότητας της πόλης.

Η Νέλλη Παπαχελά, η οποία μπήκε στον Δήμο της Αθήνας πριν 9 χρόνια ως ενεργή πολίτης και αυτό την βοήθησε να μην πει ποτέ σε δημότη ότι είναι αναρμόδια! Πιστεύει σε μία Αθήνα σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, μοντέρνα και ταυτόχρονα παραδοσιακή, μια Αθήνα για την οποία οι κάτοικοί της θα αισθάνονται υπερήφανοι.

Ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο οποίος εργάζεται για μία Αθήνα που δεν χρειάζεται να μετακινείσαι με αυτοκίνητο και θέλει μία πόλη περισσότερο ευαισθητοποιημένη σε θέματα διαχείρισης των απορριμάτων μέσω της υιοθέτησης ενδεδειγμένων πρακτικών ανακύκλωσης. 

Η Πόπη Γιαννοπούλου, η οποία είναι περήφανη που ως πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και σήμερα Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου δούλεψε για τις ευπαθείς ομάδες, τις κακοποιημένες γυναίκες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την 3η ηλικία, την οικογένεια, τα παιδιά – και θέλει να συνεχισθεί η λειτουργία των δομών που δημιουργήθηκαν με κόπο και ιδρώτα.

Ο Στέφανος Καντούνης, ο οποίος είναι περήφανος που εθελοντικά, μέσω του επιτυχημένου θεσμού των ανοιχτών σχολείων, συντονίζει ομάδα εφήβων και θέλει μία Αθήνα με καλύτερη αισθητική, περισσότερο πράσινο, μεγαλύτερη ευαισθησία, με υπεύθυνους και ενεργούς δημότες.

Ο Στέλιος Μαστρογιαννάκης, οικονομολόγος, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και στις Κινήσεις Πολιτών για την αναγέννηση του Πεδίου του Άρεως και θέλει να εργαστεί για μία Αθήνα καθαρή, ασφαλή και προσβάσιμη για όλους, με περισσότερα σημεία πρασίνου και πολιτισμού στις γειτονιές της.

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι περήφανος που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος κτιριακών έργων ολοκληρώθηκαν 12 εμβληματικά έργα ΕΣΠΑ, όπως το Σεράφειο Κολυμβητήριο και η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ενώ θέλει να εργαστεί για έργα που θα καλυτερέψουν την καθημερινότητα και ασφάλεια των δημοτών, όπως οι ηλεκτροφωτήσεις σκοτεινών σημείων.

Η Μαρία Στρατηγάκη, η οποία ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας είναι περήφανη για τη συμβολή της δημοτικής αρχής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των κατοίκων της Αθήνας και θέλει μία πόλη που συνεχίζει να νοιάζεται για όλους και όλες – χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς.

Ο Γιώργος Παρίσης, ο οποίος είναι περήφανος γιατί εδώ και πολλά χρόνια προωθεί την μοναδική ιστορική πλευρά της Αθήνας σε τουρισμό υψηλού επιπέδου και θέλει να δουλέψει για έναν Δήμο πιο δίκαιο και ανοιχτό, ώστε να μπορεί να υπηρετεί τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν στην πόλη μας.

Η Χριστίνα Βασιλείου, η οποία είναι περήφανη που ως υπεύθυνη των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου συνέβαλε στις 23 Ιουλίου 2018 στο να εκκενωθούν έγκαιρα και τα 621 παιδιά να επιστρέψουν ασφαλή στις οικογένειες τους, ενώ πιστεύει ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας την ασφάλεια και το σεβασμό που δικαιούνται.

Η Μαρία Καλογεροπούλου, παιδαγωγός, η οποία πριν λίγους μήνες κινητοποίησε εκατοντάδες γυναίκες να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενες για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νέας κοπέλας και θέλει την Αθήνα πόλη ασφαλή για τις γυναίκες και για όλους 24 ώρες το 24ωρο απ'τη μια άκρη ως την άλλη.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος (του Παναγιώτη), ο οποίος είναι περήφανος που έχει βοηθήσει άπορες οικογένειες και έφτιαξε το Τμήμα Επικοινωνίας Πολιτών και τη γραμμή του Δημότη, τη θεατρική ομάδα αστέγων και το περίπτερο υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ενώ θέλει μία Αθήνα βιώσιμη, πράσινη, ασφαλή και φιλική για όλους.

Η Ελένη Κατσούλη, η οποία ως πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, είναι περήφανη που έχει δουλέψει για την υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης μας και θέλει να συνεχίσει με το ίδιο πάθος για μία πόλη όμορφη και ανθρώπινη, χωρίς πληγές.

Ο Παναγιώτης Σιούνας, ορθοπεδικός χειρούργος – αθλητίατρος, είναι περήφανος που προσέφερε στην Αθήνα στους τομείς Βρεφονηπιακών Σταθμών, Αθλητικών Σωματείων και Λεσχών Φιλίας 3ης ηλικίας, ενώ επιθυμεί να δουλέψει για την υλοποίηση προγραμμάτων  σωματικής και ψυχικής υγείας, εθελοντισμού και αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Γιώργος Φούτας, ο οποίος είναι περήφανος για την εθελοντική του δράση σε ομάδες πολιτών από το 2011 στην Αθήνα και τη συμβολή του μετέπειτα σε επιτυχείς πολιτιστικές δράσεις από τον δήμο Αθηναίων. Θέλει μια Αθήνα ζωντανή και πιο φιλική για κατοίκους, εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Η Αριάνα Μπαριαμπά, η οποία μέσα από την δραστηριότητά της στον τομέα του τουρισμού έχει προβάλει την Αθήνα ως μήτρα πολιτισμού και δημοκρατίας, προσφέροντας παράλληλα εργασία σε πολλές οικογένειες, και θέλει να εργαστεί για μία Αθήνα ασφαλή, καθαρή, που κάνει περήφανο κάθε κάτοικό της. 

Ο Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, ο οποίος είναι περήφανος που ως πολίτης συμμετείχε σε κινήσεις για την βελτίωση της ζωής στην πόλη και ως πρώην Αντιδήμαρχος Αποκέντρωσης ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυπηρέτηση των Δημοτών, ενώ θέλει τον Δήμο κοντά στον πολίτη και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μια ασφαλή πόλη.

Ο Νίκος Τσαούσης, ο οποίος ανήκει στο καλλιτεχνικό δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στον διεθνή φιλανθρωπικό μουσικό θεσμό Diplomats in Concert in Athens, τα έσοδα του οποίου υποστηρίζουν το έργο των παιδικών χωριών SOS. Θέλει να κάνουμε την Αθήνα διεθνή πολιτιστικό προορισμό , αξιοποιώντας την ιστορία της και τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις.

Ποιοι είναι οι 30 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου-1

Η Χαρίκλεια Μανωλιουδάκη, η οποία είναι περήφανη που ως Πρόεδρος της 4ης Κοινότητας δημιούργησε τις προϋποθέσεις να μπορεί να είναι κοντά στους Δημότες και να επιλύει τα προβλήματα τους, ενώ στο μέλλον θέλει τα παιδιά μας να μπορέσουν να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να είναι ευτυχισμένα στην πόλη τους.

Ο Παναγιώτης Τζανέτος, ο οποίος συνέβαλε στην δημιουργία της Τεχνόπολης στο Γκάζι και θέλει να εργαστεί για να δημιουργήσουμε περισσότερους πολιτιστικούς τεχνοχώρους σε υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας.

Η Δήμητρα Σιδερή, η οποία στα χρόνια της κρίσης στάθηκε δίπλα σε δημότες που κινδύνευαν με κοινωνική απομόνωση, ως πρόεδρος του Ρ/Σ 984 παλεύει κάθε μέρα για τη βιωσιμότητα του σταθμού και θέλει να παλέψει για μία Αθήνα της ιστορίας και του πολιτισμού και για μία εύκολη καθημερινότητα κάθε δημότη.

Ο Πάνος Μαυρίδης, ο οποίος ασχολείται με την πολιτική από τα 18 του χρόνια, 25 ως δημοσιογράφος και ως επικοινωνιολόγος τα τελευταία 10. Συμμετέχει στο ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, καθώς πιστεύει ότι η υποψηφιότητα Γερουλάνου ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις, όπως ότι η πολιτική είναι να παίρνεις και όχι να προσφέρεις. 

Η Βασιλική Μπάρκα, η οποία είναι περήφανη κάτοικος μιας παλιάς ιστορικής γειτονιάς της πόλης μας, το Γκάζι και από την εποχή του αειμνήστου Δημήτρη Μπέη ασχολείται με τα κοινά του Δήμου μας. Θέλει να δώσει τον αγώνα για να πάρουν πνοή οι γειτονιές της Αθήνας και η Αθήνα να γίνει βιώσιμη πόλη.

Ο Βασίλης Μπάκας, ο οποίος είναι περήφανος που υπηρέτησε για δύο θητείες τους συμπολίτες του ως εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος και θέλει να δουλέψει για μία Αθήνα καθαρή, φωτισμένη, ασφαλή, ανθρώπινη.

Ο Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, ο οποίος είναι περήφανος που μέσω θέσεων ευθύνης που κατείχε σχεδίασε και υλοποίησε προγράμματα χρηματοδότησης πολλών εκατομμυρίων € μέσω ΕΣΠΑ για το Δήμο και πολλές επιχειρήσεις και θέλει να δει την Αθήνα να γίνεται μία έξυπνη πόλη με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Η Ελένη Ζαχαροπούλου, η οποία είναι περήφανη που δούλεψε για την αναβάθμιση των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και θέλει μία Αθήνα λειτουργική, φιλική, εξυπηρετική και ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Ο Θωμάς Παναγιώτης, επιχειρηματίας, ο οποίος είναι περήφανος για την προσφορά του στη γειτονιά του τα Σεπόλια και θέλει να δουλέψει για μία Αθήνα ζωντανή και ασφαλή, εξαλείφοντας κάθε εστία φόβου και κάθε τι οπισθοδρομικό που κρατάει τον Δήμο πίσω.    

Η Αργυρούλα Καραγεώργου, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία είναι περήφανη για την προσφορά της στα παιδιά της Αθήνας και θέλει να συνεχίσει να εργάζεται για να ανοίξουμε κάθε σχολείο στην κοινωνία μέσα απο δράσεις που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των παιδιών και καλλιεργούν συνείδηση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.       

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι περήφανος που με την δράση του συνέβαλε ώστε χιλιάδες σπουδαστές που σπουδάζουν φιλοσοφία να φτάσουν στην Αθήνα από όλη την Ευρώπη και θέλει περισσότερο Πολιτισμό στην Αθήνα ως ανάχωμα στη βαρβαρότητα, αλλά και ως επιχειρηματική δραστηριότητα που θα της επιτρέψει να ορθοποδήσει οικονομικά, ανακτώντας τη χαμένη γοητεία της.

Και ο Γιώργος Μπρούλιας, ο οποίος είναι περήφανος για τα όσα έχουν γίνει στις μάχες που έδωσε το παρών, όταν εξασφαλίστηκαν ευρωπαϊκοί πόροι για τον Δήμο, όταν έγινε ο χρεοκοπημένος δήμος πλεονασματικός ή όταν καθημερινά στους δρόμους γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί η εικόνα της καθαριότητας, μετά από χρόνιες δυσχέρειες. Θέλει να παλέψει ώστε η Αθήνα να γίνει, επιτέλους, ένας δήμος με μητροπολιτικές αρμοδιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT