Αποστολάκης: Μεγάλο πρόβλημα η Τουρκία

Αποστολάκης: Μεγάλο πρόβλημα η Τουρκία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και αποτελεί μια χώρα με τη δική της ατζέντα, είπε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο πλαίσιο των επαφών του στις ΗΠΑ. «Ενα μεγάλο πρόβλημα, μονίμως, είναι η Τουρκία, η οποία έχει τη δική της ατζέντα, κινείται με τον δικό της τρόπο, δεν συνεργάζεται καλά ούτε με τους γείτονες ούτε με τους ιστορικά συμμάχους της», είπε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε ότι «είναι, βέβαια, μέσα στο ΝΑΤΟ. Εμείς έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους. Οπως ξέρετε, δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα. Εμείς, σε καθημερινή βάση, ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις παραβιάσεις, δεν αφήνουμε καμία τέτοιου τύπου παραβίαση αναπάντητη». Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν απευθείας διαύλους με τους ομολόγους τους, ώστε «να σταματήσει αυτή η αίσθηση ανασφάλειας και συνεχούς έντασης».

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επανήλθε στη ρητορική της Αγκυρας περί ανατολικής Μεσογείου και Κύπρου. Στο πλαίσιο συνεδρίου για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ντονμέζ τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισε ότι οι νέες έρευνες που θα κάνει η Αγκυρα στην περιοχή θα αποδειχθούν καταλύτης. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων έναντι των μονομερών κινήσεων από τους Ελληνοκυπρίους. «Ο στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Τουρκία σε χώρα παραγωγής (σ.σ. εξόρυξης) και εξαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπε ο κ. Ντονμέζ. Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα έχει εξαγγείλει γεωτρήσεις στα νότια της Κύπρου στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή