Δ. Αβραμόπουλος για το rebate φαρμακευτικών εταιρειών: Η ιστορία δεν έχει καμία βάση

Δ. Αβραμόπουλος για το rebate φαρμακευτικών εταιρειών: Η ιστορία δεν έχει καμία βάση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σημασία και καμία βάση» αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφορικά με το rebate από φαρμακευτικές εταιρείες το 2008.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, που έχει διατελέσει και υπουργός Υγείας, αναφέρει σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι «το Υπουργείο Υγείας την περίοδο της υπουργίας Αβραμόπουλου, δηλαδή από το 2006 έως το 2009, δεν είχε αρμοδιότητα για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το rebate αλλά ούτε και την ευθύνη για την ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας. Όπως και για την περίοδο εκείνη, μέχρι το 2011 δηλαδή, δύο χρόνια μετά το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είχε την αρμοδιότητα του φαρμάκου και της τιμολόγησής του».

«Συνεπώς», συνεχίζει ο κ. Αβραμόπουλος, «η αναφορά της περιόδου εκείνης στην κυβέρνησή μας τότε και βέβαια στο πρόσωπό μου έγινε είτε από άγνοια, είτε από προχειρότητα, είτε από σκοπιμότητα».

«Και αυτό έγινε αντιληπτό και από την συνέντευξη που έδωσαν και οι Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Άρα άνευ σημασίας το θέμα», καταλήγει στη δήλωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή