Κ. Σκανδαλίδης: Σταθμός στην πορεία προς τη νίκη το συνέδριο

Κ. Σκανδαλίδης: Σταθμός στην πορεία προς τη νίκη το συνέδριο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προεδρεύων του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ικανοποιημένος για την εικόνα ενότητας που εξέπεμψε το συνέδριο.

«Είδα μια εικόνα να είναι χίλιες λέξεις. Να είναι εδώ στην ίδια γραμμή, να ενθουσιάζονται όλοι μαζί, η πρόεδρός μας, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του Κινήματος, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος, τα καλύτερα στελέχη από τους χώρους που συνεργάστηκαν μαζί μας, τα καλύτερα στελέχη, από τη ΔΗΜΑΡ, από το Ποτάμι, είδα εδώ τους ανθρώπους από τις Κινήσεις, από παντού».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι οι 212.000 που συμμετείχαν στην ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής δεν χάθηκαν στο δρόμο και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ξυπνά ο γίγαντας λαός της παράταξης όπως είπε η Πρόεδρος. Το πόσο θα ξυπνήσει, μπορείτε να δείτε πού μπορεί να φτάσει το ποσοστό μας στις επόμενες εκλογές. Φτάνει να μη φύγουμε από δω και ξανακοιμηθούμε. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας θέμα. 'Αρα λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι φεύγοντας από δω, ότι επιτελέσαμε στο ακέραιο το καθήκον μας κι ότι αυτό το οποίο σχεδιάστηκε σαν έκτακτο συνέδριο, είναι ένας ακόμα σταθμός μεγάλος, στην πορεία προς τη νίκη».

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις ο Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «πολύ καθαρή απάντηση» τα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της.

«Είπε ότι εμείς, δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Το είπε τόσο συγκεκριμένα, που πραγματικά δε μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα. Και για να γίνει απολύτως πειστική λέει: «Στο κάτω κάτω της γραφής εμείς αποφασίζουμε ως Συνέδριο ότι αυτή είναι η γραμμή μας, μόνιμη και σταθερή και ότι για ν' αλλάξει αυτή η γραμμή, απαιτείται ένα καινούργιο συνέδριο, να αποφασίσει η βάση μας. 'Αρα τεκμηριώνεται η στρατηγική της "διερευνητικής εντολής" την επόμενη μέρα». 

Ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε τις απόψεις για την επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω όμως να σας πω το εξής: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Λαού, είναι δυο έννοιες που έχουν μια ταυτοσημία. Το ΠΑΣΟΚ εγκαθιδρύθηκε στην ελληνική κοινωνία, Κίνημα Λαού, Κίνημα Αλλαγής. Η Αλλαγή είναι συνώνυμο της ίδρυσης και της πορείας του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όμως μόνο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι όμως μόνο πια ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα καινούργιο προοδευτικό Κίνημα, συνέχεια της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που ταυτίζει μεν το ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα της Αλλαγής, αλλά το Κίνημα της νέας Αλλαγής, της σύγχρονης Αλλαγής».

Οσον αφορά το σήμα του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε θα είναι στα ψηφοδέλτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT