Η «επόμενη μέρα» στο μικροσκόπιο του ΚΙΝΑΛ

Η «επόμενη μέρα» στο μικροσκόπιο του ΚΙΝΑΛ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στο έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το περασμένο Σαββατοκύριακο να εστάλη το επιθυμητό για την ηγεσία της παράταξης μήνυμα της συσπείρωσης, μέσω της ενωτικής, όπως χαρακτηρίζεται, παρουσίας όλων των ηγετικών στελεχών, ωστόσο οι συζητήσεις για τα σενάρια συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές –όποτε αυτές γίνουν– εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οπως αναφέρουν κομματικές πηγές, η στάση της κ. Γεννηματά αποτυπώθηκε μέσω της εναρκτήριας ομιλίας της, στην οποία ξεκαθάρισε ότι θέμα συμμαχιών θα τεθεί μόνο αν το ΚΙΝΑΛ πάρει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή και με αυστηρή προϋπόθεση, οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία με άλλο κόμμα να βασίζεται στο πρόγραμμα «Ελλάδα», το οποίο έχει διαμορφώσει το Κίνημα.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο το ΚΙΝΑΛ θα κληθεί να λάβει τις όποιες αποφάσεις του για μετεκλογικές συνεργασίες. Ζήτημα στο οποίο φαίνεται πως καταγράφονται διαφορετικές απόψεις.

Οι πληροφορίες που θέλουν τη Φώφη Γεννηματά να τάσσεται υπέρ ενός έκτακτου συνεδρίου δεν επιβεβαιώνονται μεν από συνεργάτες της, ωστόσο δεν παύουν ταυτόχρονα να πυροδοτούν και συζητήσεις. Με το σενάριο του συνεδρίου διαφώνησε, πάντως, ανοικτά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, τονίζοντας χθες (ρ/σ News247) πως θα ήταν «παράλογο» να συμβεί κάτι τέτοιο και προσθέτοντας ότι «η στάση του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα λάβει».

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και οι φωνές που ζητούν δημοψήφισμα από τη βάση του κόμματος, ενδεχόμενο που φυσικά θα διεύρυνε και τον αριθμό των συμμετεχόντων στη λήψη της όποιας απόφασης. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για ένα ζήτημα το οποίο θα απασχολεί όλο και περισσότερο την παράταξη μέχρι τις κάλπες, παρότι η Χαρ. Τρικούπη επιχειρεί εμφανώς να το υποβαθμίσει, υποστηρίζοντας ότι η όλη συζήτηση είναι «πολύ πρόωρη» και μοναδικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι οι ευρωεκλογές του Μαΐου, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν χαμηλά οι τόνοι.

Οι περισσότερες ψήφοι

Παράλληλα, τη μερίδα του λέοντος στη νέα Κεντρική Επιτροπή εκτιμάται –εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από τις ποσοστώσεις– ότι λαμβάνουν στελέχη που βρίσκονται στο «στρατόπεδο» της Φώφης Γεννηματά (περίπου 150), με τον γραμματέα του κόμματος Μαν. Χριστοδουλάκη και τον εκπρόσωπο Τύπου Π. Χρηστίδη να έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους. Διακριτό ρόλο σε αυτή θα έχουν και μέλη που θεωρείται ότι βρίσκονται κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη – εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100, ενώ περίπου 20 μέλη υπολογίζεται ότι θα προέρχονται από το ΚΙΔΗΣΟ και 15 από τη ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή