Μητσοτάκης: «Ασφάλεια στις συνοικίες»

Μητσοτάκης: «Ασφάλεια στις συνοικίες»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της «επιζήμιας» συμφωνίας των Πρεσπών είναι για τη Ν.Δ. η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και της πολυπληθούς υπουργικής αποστολής στα Σκόπια, καθώς, όπως σημείωσε η Πειραιώς, η συμφωνία έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των πολιτών και αυτό δεν αλλάζει.

«Θα το συνειδητοποιήσει, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας σε μόλις 54 ημέρες από σήμερα, στις κάλπες της 26ης Μαΐου ή και νωρίτερα, αν προκαλέσει εθνικές εκλογές», αναφέρει η Πειραιώς στη λακωνική αντίδρασή της στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, την οποία εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει επιχείρηση «δημοσίων σχέσεων». Από την Πειραιώς μιλούσαν για προσπάθεια του πρωθυπουργού να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η συμφωνία των Πρεσπών παράγει θετικά αποτελέσματα, ενώ, όπως υπογράμμιζαν, παράγει «μόνο αρνητικά αποτελέσματα», όχι μόνο «εις βάρος της Ιστορίας και της παράδοσης του Ελληνισμού», αλλά και εις βάρος των μακεδονικών προϊόντων, και θύμιζαν τις εκθέσεις για τον τουρισμό και τα κρασιά, για τις οποίες ο κ. Τσίπρας «προσποιείται ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα». Σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες, πρόσθεταν ότι δουλειές με τα Σκόπια γίνονταν πάντα και θα γίνονται και στο μέλλον, και ότι η επίσκεψη είναι στήριξη του κ. Τσίπρα στον Ζόραν Ζάεφ «και τίποτ’ άλλο».

Τα προβλήματα

To μήνυμα ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ασφάλεια στις συνοικίες της Αθήνας, ιδιαίτερα σε αυτές που μαστίζονται από την εγκληματικότητα, εξέπεμψε εμφατικά κατά το χθεσινό του πέρασμα από τα Σεπόλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής μετέφεραν στον πρόεδρο της Ν.Δ. τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κορυφαίο αυτό της αυξημένης εγκληματικότητας που πλήττει την τοπική οικονομία, αλλά και της «δυσβάστακτης», όπως είπαν, φορολογίας και των «παράλογα υψηλών» ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν. «Με τους φόρους του Τσίπρα δεν έχει νόημα πια να δουλεύεις», είπε ένας καταστηματάρχης ρούχων, ενώ ιδιοκτήτης καφές τόνισε ότι «το κράτος έχει γίνει κυριολεκτικά συνεταίρος μας, μόνο στα κέρδη, βέβαια, και όχι στις ζημίες». Παράπονα άκουσε ο κ. Μητσοτάκης και για τον ΕΝΦΙΑ, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μείωσή του κατά 30% κατά την πρώτη διετία διακυβέρνησης.

Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, καλώντας, ωστόσο, τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. «Εδώ στα Σεπόλια, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη, παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών οδηγείται στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα που άκουσα και σήμερα εδώ είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη μέρα η Ν.Δ. θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων, που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα».

Στο μέτωπο Πετσίτη, η Ν.Δ. επιμένει να ζητεί απαντήσεις από το Μαξίμου και συγκεκριμένα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, τους οποίους βάζει στο κάδρο της υπόθεσης. Χθες επανήλθε διά στόματος του αναπληρωτή εκπροσώπου Γιάννη Μαστρογεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι οι κ. Τσίπρας και Παππάς «δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη – Αρτεμίου – Λαυρεντιάδη». Σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία που αφορούν την έρευνα που διεξάγουν και οι κυπριακές αρχές, ο κ. Μαστρογεωργίου επανέλαβε τα ερωτήματα στα οποία η Ν.Δ. «απαιτεί» απαντήσεις: «Γιατί μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και τι τον συνδέει με τους κ. Αρτεμίου και Λαυρεντιάδη;», ενώ σημείωσε ότι ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πλέον εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή