Επίσκεψη Ακάρ στα Σκόπια – Πιέσεις για γκιουλενιστές

Επίσκεψη Ακάρ στα Σκόπια – Πιέσεις για γκιουλενιστές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στα Σκόπια, λίγες ώρες μετά τη μετάβαση της ελληνικής αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία, είχε ως βασικό σκοπό την άσκηση περαιτέρω πιέσεων για την παράδοση γκιουλενιστών, αλλά και το κλείσιμο σχολείων που συνδέονται με το λεγόμενο FETO, στη χώρα.

«Υπήρξαν πολλές συνεργασίες των Αρχών των δύο χωρών στο συγκεκριμένο θέμα. Θα είναι προς όφελος και των δύο χώρων το να γλιτώσουμε από τον μπελά που ακούει στο όνομα τρομοκρατία με πιο συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν κατά την προσεχή περίοδο», είπε ενδεικτικά ο κ. Ακάρ μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκέρινσκα.

Ωστόσο, ο κ. Ακάρ δεν απέφυγε να τονίσει ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε για τον μακεδονικό στρατό όπως και τον εκσυγχρονισμό του». Ενδειξη ότι η Αγκυρα έχει θορυβηθεί από τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει η Αθήνα στη Βόρεια Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα προώθησε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία, μόλις προ περίπου δυο μηνών. Πιθανή εξάπλωση της ελληνικής επιρροής στη χώρα αποτελεί ένα σενάριο το οποίο δεν αντιμετωπίζεται θετικά από την Αγκυρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή