ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Λακωνία έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές δυνατότητες

kyr-mitsotakis-i-lakonia-echei-simantikotates-anaptyxiakes-dynatotites

Περιοδεία στη Λακωνία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Κάστρο και το μουσείο του Μυστρά.

Μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται.

kyr-mitsotakis-i-lakonia-echei-simantikotates-anaptyxiakes-dynatotites0

«Εδώ, σε αυτόν τον μαγικό τόπο, τον Μυστρά, συνενώνεται ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλους. Η Λακωνία έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η προστασία και η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού της πλούτου, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο, για την περιφέρεια  αλλά και για ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Ήδη κάποιοι τολμηροί επιχειρηματίες δρομολογούν επενδύσεις, ακριβώς για να μπορέσουν να συνδέσουν τον πλούσιο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας. Ένας τουρισμός ο οποίος πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με τη φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και το πολιτιστικό μας απόθεμα. Η νέα κυβέρνηση, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξει ακριβώς αυτήν την αναπτυξιακή λογική. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας». 

kyr-mitsotakis-i-lakonia-echei-simantikotates-anaptyxiakes-dynatotites2

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Σπάρτη όπου στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Λακωνίας.