Μητσοτάκης: Αμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές

Μητσοτάκης: Αμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προκηρύξει εθνικές εκλογές ακόμη και σήμερα προκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέτοντας τον πήχυ για τη Ν.Δ. στο σημείο «νίκη» στις ευρωεκλογές και στο σημείο «μια ευρεία νίκη» στις εθνικές εκλογές, που θα είναι «ψήφος εμπιστοσύνης» στη Ν.Δ. για την επόμενη μέρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι πούλησε τις βαλκανικές θυγατρικές τους σε Αυστριακούς και Γερμανούς –τους βασικούς ανταγωνιστές τους στα Βαλκάνια–, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις συντάξεις.

«Δεν αντέχουμε άλλο»

«Αν θέλει, να τις προκηρύξει και σήμερα. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη (στο Open TV), σχολιάζοντας ότι για τον ίδιο δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή με τους πολίτες. «Δεν μου λένε μόνο “τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση”. Αλλά και “δεν αντέχουμε άλλο”, διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστεί «σφοδρή αποδοκιμασία» στην κάλπη. Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «θράσος» του κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες, όπως είπε, η δική του πολιτική υπονόμευσε.

Ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πούλησε τις βαλκανικές θυγατρικές στους βασικούς ανταγωνιστές της Ελλάδας στην περιοχή που σήμερα τον υμνούν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οπως είπε, «με τα τερτίπια του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη, ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια». Αφησε μάλιστα σαφείς αιχμές ότι βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σε αυτή τη συγκυρία και επανέλαβε σαφώς την εκτίμησή του ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις συντάξεις. «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό», σημείωσε. Υπονόησε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα με τη συμφωνία, φέρνοντας ως παράδειγμα τα προστατευμένα περιβάλλοντα στα οποία κινείται, ενώ τον παρότρυνε «με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη “επιτυχία” της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας και να τους πηγαίνει στην Πέλλα».

Απάντηση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης τόσο στα περί «παλινόρθωσης της Δεξιάς» που προήλθαν από τη Φώφη Γεννηματά, όσο και για τη θέση της ότι θα δεχόταν συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. μόνο ας συνέπραττε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η παλινόρθωση της Δεξιάς, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μου ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο», τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι «η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική, που με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο», προσθέτοντας ότι «έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή