Μητσοτάκης: Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής

Μητσοτάκης: Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα έναντι της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την οργανωμένη επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού Σώματος και του εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή παρακμή» και υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ «κανένας και πουθενά» δεν αισθάνεται ασφαλής. «Δεν μας αξίζει η μιζέρια, ο δικός μου στόχος είναι ανάπτυξη 4% και μπορεί να ακούγεται αφηρημένο νούμερο, αλλά θα δείτε μεγάλες αλλαγές», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε, παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή του περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία.

«Η χθεσινή επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού, αλλά και του εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μία φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Ρίου, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., «δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, έτσι ώστε οι γειτονιές, επιτέλους, να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους». «Ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Kαι αυτή η πρωτοφανής παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης, θα ανήκει σύντομα, οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα πολλαπλά επεισόδια βίας που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μ. Χαρακόπουλος, σημειώνοντας ότι «και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι η χώρα βυθίζεται στη βία και στην ανομία, καθώς όσα συνέβησαν στη διάρκεια λίγων μόνον ωρών, διαψεύδουν πλήρως την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από το δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Για το τέλος του «μύθου» της αριστερής ευαισθησίας έκανε λόγο από την πλευρά του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή τα επεισόδια στα Διαβατά και την κατάληψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λαρίσης από μετανάστες. «Για πολλοστή φορά, η Ν.Δ. επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο. Για ακόμη μία φορά μετανάστες προξενούν επεισόδια στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας και η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής, παντελώς ανίκανη να υπερασπιστεί την ασφάλεια και να επιβάλει την τάξη», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας ότι στον Σταθμό Λαρίσης εκτυλίσσονται «σκηνές Ειδομένης», που αποτελούν «ντροπή». «Στις φυλακές εκτελούνται συμβόλαια θανάτου, στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές κυριαρχεί η ανομία, στα σύνορά μας καμία φύλαξη, στα Εξάρχεια αναρχικοί μαχαιρώνουν λιμενικούς», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασ. Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Ναύπακτο

Κατά τη χθεσινή του περιοδεία σε πόλεις και ορεινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε θετικό μήνυμα για την επόμενη μέρα, σημειώνοντας ότι «μπορείτε να προσβλέπετε σε καλύτερες μέρες». Στη Ναύπακτο επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η οποία, όπως είπε, «θα γίνει αισθητή αμέσως σε όλους τους πολίτες από το πιο μικρό καφέ μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο». Ξεχωριστό κεφάλαιο της περιοδείας αποτέλεσε η συζήτηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτ. Φαρμάκη που επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή