Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίθεση στα Εξάρχεια

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίθεση στα Εξάρχεια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα όσα πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο. Αλλωστε, το θέμα της ασφάλειας παραμένει ένα από τα κεντρικά ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ η σημασία του αναβαθμίζεται στην πορεία προς τις εκλογές. Ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πολιτική που ασκεί στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ από την αντιπολίτευση σταθερά καταγγέλλεται απουσία πολιτικής βούλησης για αντιμετώπιση καταστάσεων ανομίας σε περιοχές ιδιαίτερα του κέντρου των Αθηνών και πολιτική ανοχής απέναντι σε ομάδες που λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε σε δήλωσή της: «Oταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδυνατεί να προστατεύσει τις νόμιμες διαδικασίες απέναντι στη βία και στους τραμπουκισμούς στο συνέδριο της ΓΣΕΕ· όταν στα Εξάρχεια υπάρχει αναρχικός “στρατός” με εξοπλισμό που εξαναγκάζει σε φυγή τις δυνάμεις ασφαλείας· όταν οι ληστείες και οι κλοπές εις βάρος της περιουσίας των πολιτών έχουν γίνει καθημερινότητα· είναι προφανές ότι ούτε υπουργείο υπάρχει, αλλά ούτε και προστασία του πολίτη».

Σε ανάλογο ύφος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, έσπευσε να επισημάνει ότι «τα άβατα για την Αστυνομία πολλαπλασιάζονται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οι πολίτες αισθάνονται δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης στη χώρα. Η κυβέρνηση, παρά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει ούτε πολιτική βούληση ούτε συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και αδυνατεί να υπερασπιστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια. Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, η κυβέρνηση κωφεύει και αδιαφορεί, εδώ και πέντε μήνες εκκρεμεί η συζήτηση της επερώτησης “για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια των πολιτών” που έχουν καταθέσει όλοι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Η κυβέρνηση κρύβεται, αποφεύγει τον διάλογο και αυτό είναι απαράδεκτο». 

Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Οι ένοπλες συμμορίες που έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια δεν απειλούν μόνο αστυνομικούς –τώρα και λιμενικούς– απειλούν και καταδυναστεύουν τους πολίτες. Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά. Το γκέτο πρέπει να σπάσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή