Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας σφιχταγκαλιάζει το παλιό και φθαρμένο

Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας σφιχταγκαλιάζει το παλιό και φθαρμένο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναλυτικό σημείωμα το Κίνημα Αλλαγής απάντησε στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε οριστικό διαζύγιο από την Προοδευτική Παράταξη και επιχειρεί και πάλι να φορέσει το «προσωπείο» του δήθεν προοδευτικού. «Το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα των πολιτών, των ζωντανών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, που καθημερινά μεγαλώνει. Ενισχυμένοι από την επιτυχία του συνεδρίου μας, είμαστε ξανά μπροστά για την προοδευτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ ασκεί οξεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι είναι ο πιο «πρόθυμος» για τους ισχυρούς της Ευρώπης, αφού «υπονόμευσε με την εξοντωτική φορολογία την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, παρέδωσε στα χέρια των ξένων τον εθνικό πλούτο, και χτίζει σχέσεις διαπλοκής με τα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα». Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής «διαλύει το κοινωνικό κράτος, μειώνει το αφορολόγητο για μισθωτούς-συνταξιούχους, περιορίζει τις ευκαιρίες για τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, εξοντώνει με την υψηλή φορολογία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φτωχοποιεί τους Έλληνες και εξοντώνει την μεσαία τάξη, αντικαθιστά την κοινωνική πολιτική με τα προσωρινά επιδόματα ελεημοσύνης».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο δημιουργός της παράταξης της νέας Δεξιάς», τονίζει το ΚΙΝΑΛ, καθώς αναφέρει «τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και την Καραμανλική συνιστώσα. Εφαρμόζει καθεστωτική πολιτική, επιχειρώντας να ελέγξει την δικαιοσύνη, να επαναφέρει το πελατειακό κράτος, να υπονομεύσει τους θεσμούς που δεν μπορεί να ελέγξει.. Με αυτές τις ενέργειες ο κ. Τσίπρας γίνεται ο πολιτικός χορηγός της Ακροδεξιάς».

Ανεβάζοντας τους τόνους το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει πώς ο πρωθυπουργός τη μόνη «γέφυρα» που κατάφερε να στήσει είναι με την Ακροδεξιά και τη Δεξιά. Αυτούς που υποτίθεται ότι «πολεμά».

«Πολύ αργά. Η αυλαία της θητείας του πέφτει οριστικά. Τίποτε πια δεν μπορεί να τους σώσει. Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει τώρα γυρολόγους, θεσιθήρες, αζήτητα των κομμάτων, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας σφιχταγκαλιάζει το παλιό, και το φθαρμένο, αφού δεν έχει καμία σχέση με το νέο. Διαστρεβλώνοντας κυνικά την πραγματικότητα, επιχείρησε να εμφανίσει ότι μαζί με τους "ξεχασμένους" που περισυνέλεξε, εκφράζει δήθεν ορισμένες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς γι' αυτόν δεν εκφράζει απολύτως τίποτε», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής και επικαλείται τις ανακοινώσεις τόσο των PES Activists, όσο και των επώνυμων στελεχών που προέρχονται από την «Αριστερή Πρωτοβουλία» που έδωσαν σκληρή απάντηση, τονίζοντας ότι συνεχίζουν να αγωνίζονται μέσα από τις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής.

Αφήνει τέλος αιχμές για τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου επισημαίνοντας ότι «δεν δίστασε να διαλύσει τη ΔΗΜΑΡ, για μια χειραψία και μια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα. Είναι όμως προφανές ότι η πλειοψηφία των στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς είτε παραμένει μαχητικά στο Κίνημα Αλλαγής, είτε διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τους τυχοδιωκτισμούς και την πολιτική συναλλαγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή