Στην αφετηρία πολιτικού πολέμου για τη Novartis

Στην αφετηρία πολιτικού πολέμου για τη Novartis

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων, αντί του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας αιχμές έναντι λειτουργών της Δικαιοσύνης ότι συμπράττουν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, καθώς, όπως σημειώνει, δέχθηκαν να ανακοινώσουν το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis σε δόσεις.

«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς, αφήνοντας σαφείς αιχμές για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης με τη συναίνεση λειτουργών της:

«Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες, άλλωστε, είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία στη σχετική ανακοίνωση, την ώρα που από την Πειραιώς έλεγαν ότι προφανώς η κυβέρνηση επιθυμεί το πόρισμα να βγαίνει σε δόσεις, ώστε να κρατά ανοικτό το θέμα ως αφήγημα κατά την προεκλογική περίοδο.

«Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων», τονίζει ακόμη η Ν.Δ., συνδέοντας ευθέως την επαναφορά της υπόθεσης στο προσκήνιο με το σκάνδαλο Πετσίτη. Επισημαίνει σχετικά: «Oλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

«Εμμένει στη σκευωρία»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κίνημα Αλλαγής, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ευθέως πως χρησιμοποίησε την υπόθεση Novartis για «μικροκομματικές της επιδιώξεις», με στόχο «την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων». Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου πως ενώ «απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και υπουργοί της, εμμένει στη σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα… με δόσεις», καταλήγοντας με την προειδοποίηση πως «η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».

«Απόδειξη ενοχής»

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, κάνει λόγο για απόδειξη ενοχής, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «οι ίδιοι που πριν από λίγες εβδομάδες υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη». Η Ηρώδου Αττικού καταλήγει στο συμπέρασμα πως «οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή