Ερωτήματα Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ για Ξεπαπαδέα

Ερωτήματα Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ για Ξεπαπαδέα

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα εκπροσωπούσε εταιρεία συμφερόντων του Αρτέμη Αρτεμίου. Για «λύκο» που ορίστηκε να «φυλάει τα πρόβατα» κάνει λόγο η Ν.Δ., που ζητεί επίμονα απαντήσεις από την κυβέρνηση και από τον Νίκο Παππά για τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη. Την ίδια ώρα, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ φέρνουν την υπόθεση στη Βουλή, κλιμακώνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση.

«Ενα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η γενική γραμματέας κατά τη Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε», σημείωσε χθες η Ν.Δ. διά στόματος του αναπληρωτή εκπροσώπου της Γιάννη Μαστρογεωργίου και έθεσε και πάλι ερωτήματα προς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου; Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη; Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κ. Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα; Θα επανέλθουμε».

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση κλιμάκωνε την πίεση φέρνοντας την υπόθεση της κ. Ξεπαπαδέα στη Βουλή. Οι βουλευτές τη Ν.Δ. Χάρης Θεοχάρης και του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έθεσαν κεντρικά ερωτήματα για την υπόθεση μέσω επίκαιρων ερωτήσεων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Γίνεται αντιληπτό το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει, καθώς δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτις του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρείας που κινείται εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», επισημαίνει ο κ. Θεοχάρης και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει αν προτίθεται να ζητήσει την άμεση παραίτηση της κ. Ξεπαπαδέα.

Ο κ. Θεοχάρης θέτει ακόμα σειρά ερωτημάτων που αφορούν τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε ως δικηγόρος η γενική γραμματέας καταπολέμησης της Διαφθοράς: «Ποια η θέση του υπουργείου σας για το γεγονός ότι η γενική γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου σας τα έτη 2016, 2017 και 2018 εμφανίζονταν ταυτόχρονα ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας που κινήθηκε εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου; Είχε λάβει η κυρία Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005, και αν ναι, πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό; Παρακαλώ όπως κατατεθεί η σχετική πράξη εξαίρεσης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου». Και καλεί τον κ. Καλογήρου να απαντήσει: «Από πότε ήταν σε γνώση σας η επαγγελματική δραστηριότητα της κυρίας Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας δικηγόρου του κ. Αρτεμίου; Γιατί μετά τις αποκαλύψεις ο υπουργός δεν ζήτησε την παραίτηση της κ. Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή