ΚΙΝΑΛ: Προσπάθεια εξόντωσης αντιπάλων

ΚΙΝΑΛ: Προσπάθεια εξόντωσης αντιπάλων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι χρησιμοποιείται η υπόθεση της Νovartis για «μικροκομματικές επιδιώξεις», αλλά και την πλήρη στήριξή του στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο το εισαγγελικό πόρισμα ζητεί άρση ασυλίας, εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο της διαβίβασης της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή.

Κομματικές πηγές, στο πλαίσιο της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει πυροδοτήσει το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας, κάνουν λόγο για «απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης», σε μια περίοδο που, όπως φάνηκε και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Γαλάτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την προσπάθεια διεύρυνσής του εις βάρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Χαρ. Τρικούπη θεωρεί ότι η υπόθεση της Novartis αποτελεί, εκτός των άλλων, ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της μάχης που δίνεται για τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι έχει προσαρμόσει τη στρατηγική του στην εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, μέσω στοχοποίησης προσώπων.

Αυτή η οπτική αποτυπώθηκε χθες (τηλεοπτικός σταθμός ANT1) και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος, βάζοντας στο «κάδρο» την εν εξελίξει μονομαχία με την Κουμουνδούρου, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του». Προσέθεσε δε πως «η λασπομαχία δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι αποτυχημένες “γέφυρες στεναγμών”», σε μια σαφή αναφορά στην προσπάθεια «διεμβολισμού» του Κέντρου από τον πρωθυπουργό και στις «αναταράξεις» που αυτή έχει προκαλέσει στο κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε, έστω και έμμεσα, τη θέση της Χαρ. Τρικούπη για σχέσεις της κυβέρνησης με την «καραμανλική συνιστώσα», όπως έχει χαρακτηριστεί. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι, παρόλο που υφίσταται σκάνδαλο στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης και αυτό αποτυπώνεται στην εκτόξευσή της κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή (2004-2008), αποτελεί «επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μη δώσει σημασία στη συγκεκριμένη περίοδο», αλλά να διερευνήσει, μεταξύ άλλων, την τριετία που ακολούθησε, όταν, όπως ανέφερε, επί υπουργίας και του κ. Λοβέρδου η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή