ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ασφάλεια και η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στο «μενού» της συνάντησης Στ. Θεοδωράκη – Τζ. Πάιατ

s3

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Οι δύο άντρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συναντήθηκαν για περισσότερη από μία ώρα στα γραφεία του Κινήματος στην οδό Σεβαστουπόλεως και συζήτησαν για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας και την εξάρτησή της από την στενή συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και Ηνωμένων Πολιτειών – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

i-asfaleia-kai-i-synergasia-elladas-amp-8211-ipa-sto-menoy-tis-synantisis-st-theodoraki-amp-8211-tz-paiat0

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης και δημοκρατίας τόσο στα δυτικά Βαλκάνια όσο και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα συζητήθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθότι διαθέτει και τους ανθρώπους και τις υποδομές για να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.

Στη συνάντηση από την πλευρά της αμερικανικής πρεσβείας παραβρέθηκαν το στέλεχος του Πολιτικού Τμήματος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα κ. Brigid Ryan και ο πολιτικός αναλυτής κ. Γιώργος Πελαργίδης, και από την πλευρά του Ποταμιού ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

i-asfaleia-kai-i-synergasia-elladas-amp-8211-ipa-sto-menoy-tis-synantisis-st-theodoraki-amp-8211-tz-paiat1