Ν.Δ.: Αφαίρεση βαρών από πολίτες και επιχειρήσεις

Ν.Δ.: Αφαίρεση βαρών από πολίτες και επιχειρήσεις

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προμετωπίδα του προγράμματος της Ν.Δ., που είναι η μείωση της φορολογίας προκειμένου να ενισχυθεί η μεσαία τάξη και να πάρει ανάσα η οικονομία, επανέλαβε εμφατικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή περιοδεία του στην Πάρο και τη Νάξο, λίγες ώρες αφότου, μέσα από τη συνέντευξή του στο Reuters, δεσμεύθηκε ότι θα δώσει πίσω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε από την τσέπη η κυβέρνηση.

«Το μήνυμα της Ν.Δ. είναι απλό: Αφαιρούμε βάρη από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την Πάρο, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Ν.Δ. να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% την πρώτη διετία, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως μετά τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. «Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθύνοντας και πάλι το μήνυμα ότι η μείωση της φορολογίας είναι επιτακτική ανάγκη, όπως και η προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό, εξάλλου, αναμένεται να το επαναλάβει και σήμερα, που πρόκειται να βρεθεί στον Πειραιά και τον ΟΛΠ.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. ανακοίνωσε δύο ακόμη υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιό της: αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, ο οποίος χθες το πρωί ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη βουλευτική ιδιότητα και παρέδωσε την έδρα του στο Ποτάμι, και αυτή της οδοντιάτρου και πρώην εθνικής συντονίστριας της αντιμετώπισης ναρκωτικών, Τέτας Παπαδοπούλου. Και ενώ μέχρι την παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. την ερχόμενη Κυριακή στον «Ελληνικό Κόσμο» μένει να ανακοινωθεί ακόμη μία υποψηφιότητα, αυτή της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα, αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. στην ανακοίνωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Λάμπρου: «Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα», σημειώνει η Ν.Δ., τονίζοντας ότι «μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά τη διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των “πρόθυμων” της κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της “17 Νοέμβρη” και των “Πυρήνων της Φωτιάς”».

Αναπάντητα ερωτήματα

Nέα επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη – Αρτεμίου – Παππά εξαπέλυσε η Ν.Δ., με αφορμή τις σχετικές αποστάσεις που πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Μπορεί ο κ. Τζανακόπουλος να αδειάζει ανοικτά τον κ. Παππά, επιθυμώντας προφανώς να κρατήσει αποστάσεις από το έτερο μέλος της παρέας του Μαξίμου, τα ερωτήματα όμως που έχουμε θέσει δεν έχουν απαντηθεί», σημείωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση για το ποια είναι η σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου «που έστελνε παράνομα χρήματα στον Πετσίτη», αλλά και γιατί ο κ. Πετσίτης, ενώ, όπως ανέφερε, «αμειβόταν πλουσιοπάροχα από την ELFE, μπαινόβγαινε το 2016 και το 2017 στο Μαξίμου και στη ΔΕΠΑ, όπως δημόσια έχει πει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Θεόδωρος Κιτσάκος». «Πόσο ηθικό είναι να δουλεύει η κ. Ξεπαπαδέα για τον Αρτεμίου, ο οποίος είναι δικηγόρος και διαχειριστής εταιρειών που συνδέονται με υπόδικο επιχειρηματία, ενώ παράλληλα είναι σύμβουλος υπουργού;» διερωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας ότι το σκάνδαλο θα αποκαλυφθεί και μαζί με αυτό «οι σχέσεις διαπλοκής που προσπαθεί να συγκαλύψει το Μαξίμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή