ΚΙΝΑΛ κατά ακροδεξιάς και λαϊκισμού

ΚΙΝΑΛ κατά ακροδεξιάς και λαϊκισμού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, διατυπώνεται στη διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των ευρωεκλογών, από την οποία, πάντως, δεν λείπουν και οι αναφορές στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, σε μια περίοδο, άλλωστε, με έντονο «χρώμα» εθνικών εκλογών.

Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει «μάχη που αφορά την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης» την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, καλώντας τους ψηφοφόρους σε εγρήγορση απέναντι στην «ακροδεξιά, τον τυφλό εθνικισμό και τον λαϊκισμό».

Το κείμενο αντικατοπτρίζει, παράλληλα, την πολλάκις διατυπωμένη όλο αυτό το διάστημα θέση της Χαρ. Τρικούπη για αυτόνομη πορεία και «ίσες αποστάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, τα δύο κόμματα ότι χρησιμοποιούν τις ευρωεκλογές για μικροκομματικές επιδιώξεις, με το «βλέμμα» στο εγχώριο πολιτικό ακροατήριο.

Αφενός γίνεται λόγος για «απέλπιδα προσπάθεια» του Αλέξη Τσίπρα να αποτελέσουν οι κάλπες «βοήθημα παραμονής του για μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία» και αφετέρου τονίζεται ότι «ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν τίποτε το προοδευτικό».

Στρέφοντας τα πυρά προς την αντίπερα όχθη, τέλος, η Χαρ. Τρικούπη κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές σε «εσωτερικό δημοψήφισμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή