Υπόθεση Novartis: Αρνήθηκε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα

Υπόθεση Novartis: Αρνήθηκε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κοινοβουλευτική διαδικασία για την υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς την επόμενη Παρασκευή κρίνεται η άρση της ασυλίας του για την υπόθεση της Novartis, την οποία και ο ίδιος ο πρώην υπουργός ζητεί, εκλήθη χθες ως ύποπτος για εξηγήσεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς ο ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας.

Η εταιρεία ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από τη Novartis, χρήματα που θεωρούνται ύποπτα για διακίνηση πολιτικού χρήματος, καθώς ευρήματα από τις έρευνες για τη δράση της περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του χθες, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που φέρει την επωνυμία «Νέες Ιατρικές Εξελίξεις» αρνείται κάθε σχέση με πολιτικά πρόσωπα και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις συναλλαγές που είχε με τη Νοvartis, αλλά και για χειρόγραφο σημείωμα που εντοπίστηκε από τις έρευνες με αναγραφή διαφόρων ποσών, περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς και την έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Μέσω του δικηγόρου του Αποστόλου Λύτρα, ο ιδιοκτήτης της εν λόγω διαφημιστικής αρνείται εκτός από τις σχέσεις του με πολιτικούς και την έκδοση εικονικών τιμολογίων και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι συναλλαγές του με τη Novartis ήταν καθ’ όλα νόμιμες, ενώ παράλληλα αρνείται και οποιαδήποτε διακίνηση εκ μέρους του πολιτικού χρήματος.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής που έχει κληθεί για εξηγήσεις, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει καλέσει και τέσσερα μέλη επιτροπών που τιμολογούσαν φάρμακα από το υπουργείο Υγείας. Την επόμενη εβδομάδα δρομολογούνται εξάλλου οι νέες αρχειοθετήσεις για πολιτικούς, για τους οποίους η έρευνα δεν έχει ακόμα κλείσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχειοθετήσεις θα αφορούν τους περισσότερους από τους πέντε πολιτικούς για τους οποίους, προς το παρόν, η έρευνα είναι ανοικτή. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον Ελληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά. Σημειώνεται ότι η διερεύνηση τερματίστηκε αμετάκλητα για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο και τους επίσης πρώην υπουργούς Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή