Μητσοτάκης: Τα άβατα τελειώνουν

Μητσοτάκης: Τα άβατα τελειώνουν

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα άβατα τελειώνουν. Μαζί με αυτά τελειώνει και το «άσυλο εγκληματικότητας» στα πανεπιστήμια, το οποίο θα καταργηθεί πλήρως, διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή παρέμβασή του στο συνέδριο του ΚΕΦΙΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών) επαναλαμβάνοντας ότι «καμία κοινωνία δεν είναι ελεύθερη αν οι πολίτες της δεν αισθάνονται ασφαλείς» και ότι η ασφάλεια είναι «απόλυτη προτεραιότητα» για μια κυβέρνηση της Ν.Δ. Την ίδια ώρα, νέα επίθεση στον Νίκο Παππά εξαπέλυσε η Πειραιώς, που κρατάει ψηλά την υπόθεση Πετσίτη και των σχέσεών του με τον κ. Παππά, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι πρόκειται για «μη θέμα», το οποίο εκπορεύεται από το συγκρότημα Μαρινάκη.

«Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογική ταυτότητα και προέλευση, να μπει τέλος στο καθεστώς της ανομίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Φθάσαμε στο σημείο εγκληματικές ομάδες όχι μόνον να οπλοφορούν, αλλά και να αφοπλίζουν άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει τη ζωή αβίωτη στους πολίτες της περιοχής. Χθες έφθασαν στο σημείο να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων. Ως εδώ!» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην παρέμβασή του στο ΚΕΦΙΜ.

Επανίδρυση της ΔΙΑΣ

Παράλληλα, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που, όπως θύμισε, «απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες», τη δέσμευσή του για τη λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, ώστε να γίνει διαχωρισμός των ποινικών από τους τρομοκράτες, ενώ μίλησε για επανίδρυση και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου «να επιστρέψει η ασφάλεια στις γειτονιές».

Αναμόρφωση Παιδείας

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην επιδίωξη για αναμόρφωση της Παιδείας και επέμεινε στη δέσμευσή του η Ν.Δ. να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες για τους νέους, προαναγγέλλοντας ότι το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο που θα ιδρύσει η κυβέρνησή του θα είναι στη δυτική Αθήνα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι. «Οι ίσες ευκαιρίες για τους νέους αποτελούν κεντρικό πολιτικό μας στόχο αλλά και υποχρέωση του σύγχρονου κράτους να τις προσφέρει», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παρέμβασής του στην ανάδειξη των πραγματικών διαφορών μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην έννοια του «προοδευτικού» αλλά και στο διακύβευμα των εκλογών: «Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Και εκείνη την Κυριακή θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα, η πρόοδος με την καθήλωση, ο εκσυγχρονισμός με την καθυστέρηση, ο προοδευτικός φιλελευθερισμός με έναν –τολμώ να πω– ιδεολογικό αχταρμά», επισήμανε. Νωρίτερα σημείωσε ότι έχει αποδειχθεί πως «τις περισσότερες φορές οι αυτόκλητοι “προοδευτικοί” αποδεικνύονται απλοί οπαδοί της καθήλωσης – φρένο σε κάθε κίνηση προς τα εμπρός», ενώ έκανε λόγο για «θλιβερούς ρακοσυλλέκτες ενός γκρίζου παρελθόντος».

«O κ. Παππάς θα καταλάβει σύντομα ότι δεν είναι κατήγορος, αλλά υπόλογος. Τον ρωτάμε, λοιπόν, ξανά όσα ξέχασε να απαντήσει σήμερα. Για ποιον ακριβώς λόγο συνταξίδεψε στη Βενεζουέλα με τον ειδικό των offshore Αρτέμη Αρτεμίου; Σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα παράνομα χρήματα που έστειλε ο Αρτεμίου στον Πετσίτη;» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι «μέχρι να απαντήσει ο κ. Παππάς, ας ενημερώσει τον κ. Τζανακόπουλο, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδόξως δεν έδειξε να γνωρίζει τις σχέσεις του με τα σκοτεινά αυτά πρόσωπα». Η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μη θέμα», το οποίο η Ν.Δ. ανοίγει κατά καιρούς, ενώ άφησε αιχμές για το συγκρότημα Μαρινάκη και τις σχέσεις του με τη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή