Πλήρης κάλυψη Παπαγγελόπουλου στην Ξεπαπαδέα

Πλήρης κάλυψη Παπαγγελόπουλου στην Ξεπαπαδέα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη πολιτική κάλυψη στη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αναστασία Ξεπαπαδέα, πρόσφερε χθες από τη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την εκτίμηση πως δεν υπάρχει ούτε αδίκημα το οποίο να μπορεί να καταλογιστεί στον πρώην συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν», είπε αρχικώς ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των Χ. Θεοχάρη (Ν.Δ.) και Θ. Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), ενώ κλείνοντας τον κύκλο των απαντήσεών του προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: «Ωδινεν όρος και έτεκεν ουδέν». Στο ενδιάμεσο ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι η γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, ενήργησε «απολύτως σύννομα», τόσο όταν εκπροσώπησε κυπριακή εταιρεία –δικηγόρος της οποίας είναι ο Αρτ. Αρτεμίου, ο οποίος «συνδέεται» με τον κ. Πετσίτη– όσο και εν σχέσει με τη συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο εταιρείας που, εξαιτίας του κύκλου δραστηριοτήτων της, βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο επιτροπής στην οποία είναι επίσης μέλος. «Η κ. Ξεπαπαδέα αδικήθηκε επειδή βρέθηκε σε λάθος θέση», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Από τις τοποθετήσεις των κ. Θεοχάρη και Παπαθεοδώρου προκύπτει σαφώς ότι από τις απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης δεν φωτίστηκαν οι σκοτεινές πτυχές των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται τα ονόματα των Αν. Ξεπαπαδέα, Μ. Πετσίτη, Αρτ. Αρτεμίου και Ν. Παππά. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε απευθυνόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο: «Η αλήθεια είναι ακριβώς ανάποδη από αυτά που περιγράφετε». Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ σημείωσε: «Είπατε όσα είπε η κ. Ξεπαπαδέα σε συνέντευξή της. Εδώ δεν ήρθαμε να δούμε τι δυνατότητες δίνει ο Κώδικας των Δικηγόρων. Ηρθαμε να ελέγξουμε την πολιτική διαπλοκή μεταξύ άσκησης πολιτικών θέσεων που κατείχε και επαγγελματικής δραστηριότητας».

«Ολα μάλλον είναι ψεύτικα»

Ανταπαντώντας, ο Δημήτρης  Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι ο θόρυβος από πλευράς αντιπολίτευσης είναι τεχνητός και γίνεται για πρόκληση εντυπώσεων ενόψει εκλογών: «Θέλετε να κάνετε θόρυβο, νομίζετε ότι θα σας φέρει ψήφους», είπε, για να συνεχίσει λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Αρτεμίου έχει δαιμονοποιηθεί. Μπήκε στο Μαξίμου. “Εγκλημα”. Κι εγώ μπαίνω στο Μαξίμου. Βρήκαμε την κ. Ξεπαπαδέα μαζί με δαίμονα Αρτεμίου, που γνωρίζει Πετσίτη, που ήταν συμμαθητής Παππά, να το “μεγάλο σκάνδαλο”. Πείτε μου το αδίκημα που διέπραξε ο κ. Πετσίτης. Πρωταγωνιστεί σε πέτσινο σκάνδαλο. Θα αποδειχθεί πέτσινο. Ολα μάλλον είναι ψεύτικα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή