Χαμηλό βαρομετρικό στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πετσίτη

Χαμηλό βαρομετρικό στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πετσίτη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπίθες έτοιμες να πυροδοτήσουν πυρκαγιά ξεπηδούν διαρκώς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την «Προοδευτική Συμμαχία» και την υπόθεση Πετσίτη να γίνονται στην παρούσα φάση μπούμερανγκ για το Μαξίμου. Η προσθήκη «ξένων» στελεχών στα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία διεκδικούν την εκλογή τους από μια μικρότερη μάλιστα «πίτα», αφού τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψαλιδισμένα σε σχέση με το 2015, δημιουργεί μπαράζ εσωκομματικών αντιπαραθέσεων και τριβών, καθώς κυριαρχεί ο «νόμος» της εκλογικής επιβίωσης. Χαρακτηριστικό είναι πως η έντονη γκρίνια για τον κ. Κουρουμπλή, αρκετά 24ωρα μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί μετασεισμούς, παρά τη μερική αναδίπλωσή του, καθώς χθες δήλωσε πως η συνάντηση «μπορεί να ήταν λάθος».

Ο συνυποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης πραγματοποίησε χθες διπλό χτύπημα. Αρχικά, στον Θέμα fm, σημείωσε πως ποτέ δεν θα φωτογραφιζόταν δίπλα στον συγκεκριμένο ιεράρχη, ενώ λίγο μετά κλιμάκωσε (Alpha) τη διαφοροποίησή του, θέτοντας ακόμα και ζήτημα για το πόσο «χωράει» στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός: «Το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουρουμπλή γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά. Η τοποθέτηση του κ. Αρβανίτη δεν είναι μεμονωμένη. Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος πολλά είναι τα στελέχη που είναι «πυρ και μανία» με τον πρώην υπουργό, καθώς θεωρούν πως κινήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα την ψηφοθηρία, αγνοώντας τις ρατσιστικές απόψεις που έχει εκφράσει ο μητροπολίτης και αλλοιώνοντας εντέλει το κεντρικό μήνυμα του ίδιου του πρωθυπουργού για συγκρότηση «προοδευτικού μετώπου». Το Μαξίμου, από την πλευρά του, βρίσκεται σε θέση άμυνας, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα. Χθες ο κ. Τζανακόπουλος «έκλεισε» και πάλι το θέμα τονίζοντας πως «οι εξηγήσεις έχουν δοθεί. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, επ’ ευκαιρία αυτού του γεγονότος, το προοδευτικό στίγμα, την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιές πολιτικές».

Την ίδια ώρα η σκοτεινή «υπόθεση Πετσίτη» αναδεικνύεται όλο και περισσότερο από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος, καθώς όσο δεν δίνονται εξηγήσεις, θεωρείται πως πλήττεται εν συνόλω το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Αρχικά ήταν ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής Τρικάλων, με άρθρο του στα «Νέα»: «Δεν μπορεί, στο όνομα των ηθικών σκοπών της Αριστεράς, να έχουμε άλλοθι για όλες τις πράξεις μας, και αυτό δεν αφορά μόνο την υπόθεση Πετσίτη», ήταν το σχόλιό του. Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος υπενθυμίζεται πως είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και θα έχει αντίπαλο στις εκλογές τον μεταγραφέντα Θ. Μωραΐτη. Ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε (Θέμα 104,6) πως «οτιδήποτε χρήζει διαλεύκανσης πρέπει να διαλευκανθεί», στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Κορωνίδα όλων, η αναφορά του γραμματέα Π. Σκουρλέτη που «άδειασε» τον Νίκο Παππά λέγοντας «γνωρίζω για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή». Το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος τόνισε πως «όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις», προσθέτοντας πως η αναφορά της κυβέρνησης για «διαλεύκανση της υπόθεσης» είναι «σε θετική κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή