Η Ν.Δ. αποδομεί τα «ψέματα» του κ. Τσίπρα

Η Ν.Δ. αποδομεί τα «ψέματα» του κ. Τσίπρα

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα αφηγήματα του Aλέξη Τσίπρα –τα οποία ακυρώνει η πραγματικότητα– αποδομεί η Ν.Δ., με αιχμή τα «ψέματα» της πρωθυπουργικής τηλεοπτικής συνέντευξης, για τα οποία η Πειραιώς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα. «Λέει ωμά ψέματα και σε ζωντανή σύνδεση», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., αναφερόμενη στα πρωθυπουργικά λεγόμενα με κορυφαίο αυτό περί μη μείωσης του αφορολογήτου, όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. θύμισε ότι το μέτρο το ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα και το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η Ν.Δ. το είχε καταψηφίσει, όπως και τη μείωση των συντάξεων. Η κ. Ζαχαράκη, μάλιστα, θύμισε τη δήλωση του Eurogroup της 5ης Απριλίου, στην οποία τονίζεται ότι οι ελληνικές αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος που θα διευρύνει τη φορολογική βάση». «Ποιος λέει λοιπόν την αλήθεια; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος που υπέγραψε την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup πριν από 10 μέρες;». «Ξέχασε να μας πει ότι η συνταγματική θητεία αυτής της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο και αυτοί έχουν ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου που θα γίνει από 1.1.2020. Οταν ρωτήθηκε, μάλιστα, αν θα φέρει συγκεκριμένη ρύθμιση στη Βουλή που θα ακυρώνει τη μείωση του αφορολογήτου, δεν έδωσε καμία απάντηση» σημείωσε, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους για να μη μειωθεί το αφορολόγητο. Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι είπε «ένα σωρό ψέματα», όπως για την οικονομική ανάπτυξη, «η οποία ανέφερε ότι είναι μεγαλύτερη από όλες τις προβλέψεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω», σημείωσε. «Ψέματα» και οι παροχές, πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση έχει επιβάλει 10 δισ. μέτρα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επιβληθεί σε έμμεσους φόρους, αλλά και για τις επενδύσεις, κάνοντας λόγο για «θράσος», ενώ για ψέματα τον κατηγόρησε και για το σκάνδαλο Πετσίτη-Παππά, καθώς «ενώ κλήθηκε να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας έκανε πως δεν άκουσε».

Σχολιάζοντας τα επιτόκια δανεισμού, μίλησε για το διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον το οποίο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καρπωθεί και επανέλαβε ότι στόχος μιας κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι να ανέβει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για την τροπολογία Τσακαλώτου για τον ΟΠΑΠ, μιλώντας για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς ο υπουργός Οικονομικών άλλαξε εκ των υστέρων τους όρους του σχετικού διαγωνισμού» και κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματιών που «μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου».

Στη Φυλή

Την ίδια ώρα, συνεχίζοντας το πρόγραμμα στοχευμένων επισκέψεων προκειμένου να αναδειχθούν προβλήματα, αλλά και λύσεις που προτείνει το «γαλάζιο» πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής στη Φυλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και κυρίως στη Ρένα Δούρου για την «οριακή κατάσταση» στην οποία παραδίδει τη μονάδα υγειονομικής ταφής στη Φυλή, ύστερα από πέντε χρόνια «προκλητικής απραξίας». Στάθηκε στο γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις της μονάδας ανακύκλωσης φτάνει μόλις το 25% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων, ενώ το 75% οδηγείται σε υγειονομική ταφή. «Δυστυχώς, σήμερα η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα. Δυστυχώς, και το τελευταίο κύτταρο της Φυλής γεμίζει με ανησυχητικούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δραματική κατάσταση. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για ό,τι δυστυχώς δεν έγινε αυτά τα πέντε χρόνια», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή