Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δύναμη συνεννόησης

Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δύναμη συνεννόησης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κεντρική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, όσον αφορά τη στάση του μετά τις εθνικές εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασιών, εξέφρασε εκ νέου χθες (τηλεοπτικός σταθμός ANT1) η πρόεδρος της παράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά δεν απέκλεισε μεν το ενδεχόμενο συμμαχιών με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας το ΚΙΝΑΛ «δύναμη συνεννόησης» και προσθέτοντας ότι «εμείς θα μιλήσουμε με όλους για να υπάρξει αξιόπιστη και ισχυρή κυβέρνηση», ξεκαθάρισε δε και πάλι ότι ενδεχόμενη προγραμματική συμφωνία με άλλα κόμματα θα πρέπει να διέπεται από προοδευτικό πρόσημο και να θέτει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές που, όπως επισήμανε, ακολουθούνται από τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις, θα παρθούν σε άμεση συνάρτηση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν, μεταθέτοντας εκ νέου την εν λόγω συζήτηση για μετά τις κάλπες και χωρίς να διευκρινίζει τον τρόπο λήψης τους.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε, παράλληλα, δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της «μονομαχίας» μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Κουμουνδούρου για τους κεντρώους ψηφοφόρους, υπογραμμίζοντας ότι «“Προοδευτική Συμμαχία” με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές δεν γίνεται», ενώ χαρακτήρισε το εγχείρημα της διεύρυνσης από την πλευρά της κυβέρνησης έναν «πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά, με στόχο του πρωθυπουργού να μείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία».

Αναφερόμενη, τέλος, στις ευρωεκλογές, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι δεν αποτελούν δημοψήφισμα, αν και, όπως συμπλήρωσε, «προφανώς θα εξαχθούν σοβαρότατα πολιτικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα».

Κάτι που ισχύει σε μεγάλο βαθμό για την περίπτωση του ΚΙΝΑΛ, μιας και οι ευρωπαϊκές κάλπες θα δώσουν ένα σαφές δείγμα γραφής για την απήχηση της παράταξης με τη νέα της μορφή, χωρίς δηλαδή το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ θα αποτελέσουν σίγουρα και μια αξιόπιστη σφυγμομέτρηση για τις ισορροπίες στον «μεσαίο» χώρο, δεδομένης της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για εισχώρηση σε αυτόν.

Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, η Χαρ. Τρικούπη κατήρτισε και ένα ιδιαίτερα ισχυρό ψηφοδέλτιο για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Οι 42 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, αλλά και «ισχυρά» χαρτιά όπως οι κ. Γ. Καμίνης και Ν. Παπανδρέου, θα παρουσιαστούν τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή