«Με τους τολμηρούς ή τους φοβικούς», ρωτάει το Ποτάμι

«Με τους τολμηρούς ή τους φοβικούς», ρωτάει το Ποτάμι

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό μήνυμα τη θέση ότι «οι ευρωεκλογές αποτελούν κάτι ευρύτερο και δεν θα πρέπει να συνδέονται με εγχώριες κομματικές επιδιώξεις» βαδίζει το Ποτάμι προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Ηδη το «βαν» του Ποταμιού έχει συμπληρώσει δύο εβδομάδες περιοδειών σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, ενώ ο επόμενος «γύρος» εκκινεί σήμερα, με πρώτους σταθμούς την Κόρινθο και την Πάτρα και στη συνέχεια άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Το «παζλ» του ευρωψηφοδελτίου ολοκληρώνεται και τυπικά εντός των ημερών, ενώ η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, στο «Αλσος» της Κυψέλης. Στην εκδήλωση θα γίνει και μια αναδρομή στην πενταετή πορεία των δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτών, Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο ψηφοδέλτιο. Οπως έχει τονίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, στόχος της παράταξης είναι η διατήρηση των δύο αυτών εδρών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ληφθεί υπόψη και το αποτέλεσμα ως ένα δείγμα γραφής για τη δυναμική της, ενόψει εθνικών εκλογών.

Από τη Σεβαστουπόλεως γίνεται λόγος για ευρωψηφοδέλτιο που εκπροσωπεί τη «γενιά του brain drain». Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, επελέγησαν και 15 υποψήφιοι από ισάριθμες πόλεις της Ευρώπης, ενώ παράλληλα το κόμμα και ο κ. Θεοδωράκης προσωπικά επέμειναν όλο αυτό το διάστημα στην παράταση της προθεσμίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Δεύτερο άξονα της πορείας προς τις ευρωπαϊκές κάλπες αποτελεί, όπως έχει τονιστεί, το «δόγμα Μακρόν», με βασικό πυρήνα την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Σε αυτή την κατεύθυνση, το Ποτάμι πραγματοποίησε χθες στην Κηφισιά εκδήλωση υπό τον τίτλο «Με τους τολμηρούς ή με τους φοβικούς; – Από το Brexit στην Αναγέννηση του Μακρόν». Στην εκδήλωση μίλησαν «υπερκομματικές» προσωπικότητες, όπως οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Γιώργος Παγουλάτος, αλλά και οι Ξένη Μπαλωτή, υποψήφια ευρωβουλευτής, και Νίκος Νυφούδης, εκ των επικεφαλής του συνδυασμού του Σπ. Βούγια για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, που στηρίζεται από Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ.

Οσον αφορά το εγχώριο πολιτικό πεδίο, ο κ. Θεοδωράκης εξακολουθεί να αφήνει ανοικτά «παράθυρα» για συμμαχίες μετά τις εθνικές εκλογές, όχι όμως άνευ όρων και στο πλαίσιο μιας «φιλελεύθερης προοδευτικής κυβέρνησης», όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του (Action24). Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι το κόμμα του «δεν βρίσκεται στην ίδια βάρκα με τον κ. Τσίπρα», ενώ σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, απάντησε ότι «στη Ν.Δ. έχουν να σκεφτούν αν θα είναι με τον Βελόπουλο ή με το Ποτάμι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή