Β. Μαρινάκης: Βαριές καταγγελίες εναντίον Τσίπρα και Παππά

Β. Μαρινάκης: Βαριές καταγγελίες εναντίον Τσίπρα και Παππά

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καταγγελίες κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου ο τελευταίος να πληρώσει το 2016 την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προηγουμένως  μάλιστα, όπως είπε, του είχαν ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης της προσφοράς της ALTER EGO.

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του "μεγάλου", όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο. Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ' αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Ο κ. Μαρινάκης προχώρησε επίσης στην αποκάλυψη πως «όταν συζητούσε για τον ΔΟΛ, δεν δέχτηκε να βάλει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ». «Εχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο, είμαι πάντα εγώ. Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του», σημείωσε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε και για τις εναντίον του δικαστικές υποθέσεις: «Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν έχει αντιληφθεί ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση αυτή, όσο δεν ήταν ποτέ άλλος Έλληνας πολίτης», είπε και συνέχισε εξηγώντας ότι «όπου υπήρχαν κατηγορίες εναντίον μου, έχουν καταρρεύσει». 

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας», πρόσθεσε και συνέχισε: «Αυτά που έχουμε δει είναι κωμικοτραγικά, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω, ούτε να συγχωρήσω. Γύρω από το όνομά μου έχουν τελειώσει τεράστιες έρευνες, και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλο αυτό δεν με αγγίζει, όλο αυτό το σκοτάδι δεν με αγγίζει και ούτε θα μείνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου εδώ και ένα χρόνο και ότι «αναμένονται σύντομα αποφάσεις και ίσως να υπάρξει η πρώτη καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη ούτε υπάρχει λόγος για μένα να κάνω βόλτα σε κανάλια, σταθμούς και εφημερίδες να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη».

Συμπλήρωσε δε πως «ήταν λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, δουλειές έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνει και στηρίζει τον πατέρα του στις δουλειές που κάνει. Έχουμε ελευθερία κινήσεων στη δημοκρατία που ζούμε».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη για τον οποίο είπε ότι τον γνώρισε σε μια εκδήλωση για τον Ολυμπιακό. «Ήταν ένας τύπος που είχε έρθει με ανθρώπους της NOVA, ήθελε μια selfie επειδή ήταν Ολυμπιακός, διατυμπάνιζε τις σχέσεις του μία με τον κ. Παππά μία έκανε ότι τηλεφωνούσε στον Τσίπρα. Ένας γραφικός τύπος που ήταν γκαρσόνι, ξαφνικά υπέγραψε συμβάσεις με διάφορους επιχειρηματίες».

«Αυτά τα χρήματα που εισέπραξε ο κ. Πετσίτης, γιατί υπάρχει πλουτισμός, κάποιος τα έχει εισπράξει. Ας βγει ο κ. Πετσίτης, ο κ. Παππάς. είναι μεγάλο σκάνδαλο. Γιατί πλούτισε, έμπαινε στην ΔΕΠΑ, στη ΔΕΣΦΑ και στην είσοδο έγραψε Μαξίμου. Υπέγραφε σύμβαση για να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία. Τι έγιναν τα χρήματα αυτά;» αναρωτήθηκε τέλος ο κ. Μαρινάκης.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή