Αντίδραση Ν.Δ. στην παρουσία της κ. Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αντίδραση Ν.Δ. στην παρουσία της κ. Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για υποκρισία κατηγόρησε η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, με αφορμή τη χθεσινή παρουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, και την προσπάθεια της κυβέρνησης να τη νοηματοδοτήσει πολιτικά και μέσω της ανάδειξης της χρονικής συγκυρίας, καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης, αλλά και 52 από το απριλιανό πραξικόπημα. Η Πειραιώς θύμισε ότι σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης, «την οποία προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία με στοιχεία που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ήδη από το 2013» και με μεγάλη δόση ειρωνείας σχολίασε ότι προφανώς την «επέτειο» της «πρωτοφανούς» αυτής καθυστέρησης που, όπως σημείωσε, οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, «πήγε να τιμήσει στο δικαστήριο η σύζυγος του πρωθυπουργού».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει για ποιον λόγο όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη Χ.Α. Στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλατείες της αγανάκτησης, στο δημοψήφισμα-παρωδία, στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους στα νησιά, στην προσπάθεια να επιβάλλουν την απλή αναλογική, στον διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εχει και η υποκρισία τα όριά της», κατέληξε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί διαρροή με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόταν στην παρουσία της κ. Μπαζιάνα στη δίκη που «βρίσκεται στη φάση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, οδεύοντας προς την ολοκλήρωσή τους», ενώ υπογράμμιζε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού «επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση», επιχειρώντας να αναδείξει ως πολιτικό γεγονός την παρουσία της. Μάλιστα, το Μαξίμου φρόντισε να ενημερώσει ότι στα διαλείμματα της δίκης η κ. Μπαζιάνα συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες που παρακολούθησαν τη δίκη και ότι έφτασε στην αίθουσα συνοδευόμενη από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή