Μ. Δευτέρα η απολογία Λυκουρέζου

Μ. Δευτέρα η απολογία Λυκουρέζου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κράτησή τους να συνεχίζεται έως ότου απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, προσήχθησαν χθες ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, που χειρίζεται και την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.

Η σύλληψη του Αλ. Λυκουρέζου, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας –ο Θ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε χθες αυτοβούλως και συνελήφθη– έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον νομικό κόσμο, κυρίως ως προς το ότι οι δύο δικηγόροι δεν κλήθηκαν από τις ανακριτικές αρχές πριν εκδοθούν εντάλματα εναντίον τους.

Οι δύο ποινικολόγοι, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, αρνούνται τις εις βάρος τους κατηγορίες.

Πάντως, από την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον τους προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία τόσο από μαρτυρικές καταθέσεις όσο και από τις πολύμηνες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε συνομιλίες Αλβανού κακοποιού και του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, εναντίον του οποίου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας το 2014.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος των δύο δικηγόρων προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολύωρη κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, πρόσφατα, στον ειδικό ανακριτή για την τρομοκρατία Ευτύχιο Νικόπουλο, αλλά και από την κατάθεση του καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Ηλία Αναγνωστόπουλου κατά τη διάρκεια της δίκης για τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τόσο ο Αριστείδης Φλώρος όσο και ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος κατέθεσαν ότι ο Αλ. Λυκουρέζος ζητούσε από τον Αρ. Φλώρο χρήματα προκειμένου να πείσει τον πελάτη του και αντίδικο του Φλώρου, Γιώργο Αντωνόπουλο, να «βελτιώσει» την κατάθεσή του στη δευτεροβάθμια δίκη τους. Μάλιστα, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος έχει καταθέσει πως το αιτούμενο ποσό από τον Αλ. Λυκουρέζο έφθανε τα 2 εκατ. ευρώ και ότι ο Θ. Παναγόπουλος, που ήταν παρών στην πρόταση, δεν αντέλεξε.

Ο συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, επανέλαβε και χθες ότι «η έκδοση των ενταλμάτων δεν είναι σύννομη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δικηγορεί καθημερινά, προσήλθε μόνος του πριν από καιρό στην ανάκριση, δεν εκλήθη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τον ξέρουν όλοι και είναι στα δικαστήρια. Προς τι το ένταλμα λοιπόν;». Ο Θ. Παναγόπουλος, από την πλευρά του, πέραν της άρνησης της κατηγορίας, αντέκρουσε και την έκδοση του εντάλματος εις βάρος του. Δικηγόροι και συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προσέλθει χθες στο εφετείο για να τους συμπαρασταθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή