Κυρ. Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χάσει σε δύο δόσεις»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χάσει σε δύο δόσεις»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές τώρα γιατί ξέρει ότι θα ηττηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την ατζέντα «του βούρκου και της πολιτικής απαξίωσης», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό «μέγα χορηγό» της Χρυσής Αυγής. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε «χυδαία προπαγάνδα», καθώς ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων, ενώ επανέλαβε για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών ότι ο λαός θα αποφασίσει αν θα του δώσει «καθαρή λύση». Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι κυβέρνηση θα σχηματιστεί «όπως και να ’χει και για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο», καθώς η χώρα δεν αντέχει την περιπέτεια των εκλογών με απλή αναλογική. Υπήρξε δε κατηγορηματικός ότι οποιαδήποτε συμμαχία ή συνεργασία δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου να μην υπάρχει αμφιβολία ποιος θα είναι ο χαμένος, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και ποιος ο νικητής, θα είναι η Ν.Δ. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εκλογές τώρα, απλώς θα χάσει σε δύο δόσεις. Μια καθαρή νίκη δεν θα την ποσοτικοποιήσω. Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα ξέρουν όλοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης (στη συνέντευξή του στον Alpha), ενώ ερωτηθείς για τον πήχυ της αναμέτρησης, σημείωσε ότι θέλει μια «καθαρή νίκη» και προφανώς μια ευκρινή διαφορά, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές εκλογές. «Ξεκάθαρη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και μια ξεκάθαρη επιδοκιμασία για τη Ν.Δ. Το βράδυ των εκλογών δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει αδειάσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για τον Νίκο Παππά και για τον πρωθυπουργό που συνεχίζει να τον καλύπτει, με αφορμή και τις καταγγελίες του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τις τηλεοπτικές άδειες, υπογραμμίζοντας ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Παππάς, ο Νίκος Παππάς».

Επιδοματική πολιτική

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης και των «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ, που διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του για το δώρο Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντας ότι παγίως είναι απέναντι στην επιδοματική πολιτική. «Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων. Αλλά δεν θέλω ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα και χριστουγεννιάτικα δωράκια (δηλαδή το κοινωνικό μέρισμα). Δεν θα πω ποτέ όχι σε κάποιον που έχει ανάγκη, αλλά δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε επιδόματα. Θέλω νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Φωτογράφισε μάλιστα τα «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ και «εφημερίδες που υποτίθεται ότι απευθύνονται στον χώρο της Ν.Δ. και εξυπηρετούν συμφέροντα και μάλιστα ταυτισμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στη «Δημοκρατία», την οποία χαρακτήρισε «δούρειο ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο βασικός χρηματοδότης της εξυπηρετείται με τροπολογίες που περνάει νύχτα ο κ. Τσίπρας και εξυπηρετεί τη νέα διαπλοκή». Κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νομπέλ, σημείωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν αναφερόταν στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα για τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί τιμητική την πρόταση «για μια κακή συμφωνία».

Ερωτηθείς μάλιστα για τα περί «ανθέλληνα» Βέμπερ που επαναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε αν είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ, ο οποίος «στηρίζει τις βασικές ελληνικές διεκδικήσεις για μείωση των πλεονασμάτων, κάτι που συνεπάγεται μείωση της φορολογίας». Και πρόσθεσε: «Να μας πει ο κ. Τσίπρας αν στηρίζει αυτό το αίτημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή