Με «αλήθειες μόνο» το Ποτάμι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές

Με «αλήθειες μόνο» το Ποτάμι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αλήθειες μόνο». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα της καμπάνιας του Ποταμιού στη μάχη των ευρωεκλογών, που ύστερα από δύο εβδομάδες περιοδειών επισφραγίστηκε χθες με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο «Αλσος» του Πεδίου του Αρεως. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα 40 από τα 42 ονόματα που το απαρτίζουν, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με τους τελευταίους δύο υποψηφίους. Εκτός των εν ενεργεία ευρωβουλευτών, Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες των δύο πρέσβεων επί τιμή, Γιώργου Κακλίκη και Παντελή Καρκαμπάση και της Ξένης Μπαλωτή, στελέχους του κινήματος «En Marche!» του Εμανουέλ Μακρόν, το «δόγμα» του οποίου περί «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» αποτελεί και βασικό αφήγημα της παράταξης στον δρόμο προς την κάλπη.

Στόχος της Σεβαστουπόλεως για την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου είναι η διατήρηση των δύο εδρών που εξασφάλισε στις εκλογές του 2014, αλλά και ένα ποσοστό που θα της επιτρέψει να αισιοδοξεί ενόψει των εθνικών εκλογών, με δεδομένο ότι οι πολιτικές ισορροπίες έχουν μεταβληθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα σύμπλευσης του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και την αποχώρηση σημαντικών μονάδων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, βασικός άξονας της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν η επιλογή του κόμματος να επενδύσει, όπως ανέφερε, «στη νέα γενιά που δημιουργεί εκτός Ελλάδος», μέσω των 16 υποψηφίων από ισάριθμες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για υποψηφιότητες που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, ενώ στάθηκε εκ νέου στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, καταγγέλλοντας ότι η πρόταση του Ποταμιού για παράταση της σχετικής προθεσμίας δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, αλλά και από κανένα κόμμα.

Τέλος, ανέφερε ότι το Ποτάμι διαθέτει 27 συγκεκριμένες προτάσεις «κόντρα στον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό των άλλων πολιτικών δυνάμεων», καλώντας τους «πολίτες που τολμούν να στηρίξουν το πιο αναγεννησιακό ψηφοδέλτιο της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή