Προεκλογικά

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχουν ζητήματα στα Εξάρχεια», παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μπροστά στα γεγονότα», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (ΣΥΡΙΖΑ) Νάσος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα», καθώς και ότι η Αθήνα δεν είναι ανασφαλής πόλη αλλά «υπάρχουν περιοχές που υπάρχουν ζητήματα και τα Εξάρχεια είναι μία από αυτές τις περιοχές».

Για τη βελτίωση –με κάθε δυνατό τρόπο– των δημόσιων συγκοινωνιών δεσμεύθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επιβιβάστηκε μαζί με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ σε λεωφορείο της γραμμής 051 και άκουσε τα προβλήματά τους. Από τα σημαντικότερα για τους οδηγούς, το θέμα της παράνομης στάθμευσης, το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης, μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπιστεί από τον δήμο. «Αυτή η άναρχη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Χρειάζονται κολονάκια, διαγραμμίσεις και φυσικά έλεγχος για να τηρείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας».

Κεντρική επιλογή είναι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Διεύθυνσης Κτιριακής Υποδομής και της Διεύθυνσης Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου. Ο κ. Σοφιανός συνομίλησε με τους εργαζομένους και, όπως επισημαίνεται από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο δήμος γερνάει και συρρικνώνεται». Μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι αλλαγές στα οργανογράμματα, τα προβλήματα από τη συγχώνευση των Διευθύνσεων Κτιριακής Υποδομής και Σχολικών Κτιρίων καθώς και οι επιπλέον αρμοδιότητες που δόθηκαν στους δήμους χωρίς να υπάρχει επάρκεια σε προσωπικό.

Σε «σκληρό δίπολο» μεταξύ του υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ. Αργύρη Ντινόπουλου και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξένου Μανιατογιάννη εξελίσσεται η «κόντρα» στον Δήμο Βριλησσίων. Ο κ. Ντινόπουλος, με έντονη κινητικότητα στα social media, καταγγέλλει τη σημερινή δημοτική αρχή πως διέλυσε τη δημοτική συγκοινωνία ανεβάζοντας βίντεο με τον λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστολή συμπαράστασης δέχθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Ανδρέας Κωνσταντάτος. Ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί επίθεση πριν από λίγες ημέρες έξω από την ΑΣΟΕΕ, από άτομα που έκαναν παρεμπόριο, ενώ ήταν μαζί με έναν πολίτη με αναπηρία και έναν οπερατέρ. Η επιστολή είχε αποστολέα τον επίκουρο καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Στέλιο Μπεκίρο, ο οποίος αναφέρει πως το πρόβλημα με τη σωματική ακεραιότητα καθηγητών και σπουδαστών είναι τεράστιο.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Ρένας Δούρου και του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Αιτία, η άρνηση του τελευταίου να αποδεχθεί την πρόσκληση της κ. Δούρου σε ραδιοφωνικό debate την περασμένη Δευτέρα, εξηγώντας ότι θα απουσιάζει στην Κίνα. Του λόγου το αληθές αμφισβητείται το τελευταίο τριήμερο, μέσω ανακοινώσεων από την πλευρά Δούρου και τελικώς χθες ο κ. Πατούλης έδωσε στη δημοσιότητα σειρά αποδείξεων, μεταξύ των οποίων και τα αεροπορικά του εισιτήρια.

Πέραν της κ. Δούρου πάντως, ο κ. Πατούλης έχει να αντιμετωπίσει και «εσωτερικά» θέματα καθώς η σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε, μέσω Facebook, ότι θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι με τον Επαμεινώνδα Γαρδέλη, αντίπαλο του επίσημου υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Αμπατζόγλου. Και έπεται συνέχεια…

Ενας 92χρονος στο Διδυμότειχο είναι ο γηραιότερος υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για τον Νικόλαο Καραγιαννάκη, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Σκίνδρη.

Ενισχύσεις πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2017 και την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι αντίστοιχα, δίνει η Περιφέρεια Αττικής. Οι ενισχύσεις θα κυμαίνονται από 1.000 έως 60.000 ευρώ ανά δικαιούχο για την απώλεια εισοδήματος το 2018 και η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοικτή από τις 7.5.2019 μέχρι και τις 31.7.2019.

Δυόμισι εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν οι υπερωρίες των υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε τη σχετική απόφαση η οποία ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή