Στ. Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα μοιάζει σαν μία Ντίσνεϊλαντ για κάθε είδους παλαιοημερολογίτες»

Στ. Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα μοιάζει σαν μία Ντίσνεϊλαντ για κάθε είδους παλαιοημερολογίτες»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πολίτες να κινηθούν πέρα από τις παλιές θεωρίες και ιδεοληψίες της Αριστεράς και της Δεξιάς και να δουν τον κόσμο με σύγχρονα μάτια», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλει το Ποτάμι εδώ και πέντε χρόνια.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κομμάτων και δυνάμεων σε επίκαιρα γεγονότα, είπε ότι «η Ελλάδα μοιάζει σαν μία Ντίσνεϊλαντ για κάθε είδους παλαιοημερολογίτες». Από τη μία ο αποκλεισμός, χθες Πρωτομαγιά, των νησιών και αεροδρομίων της χώρας για 24 ώρες και η στήριξη που παρέχουν κάποιες δυνάμεις στο καθεστώς Μαδούρο και τα άλλα απολυταρχικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής και από την άλλη η επικίνδυνη, όπως υπογράμμισε, παραποίηση των παλιών εθίμων. Καταφέρθηκε εναντίον της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και των βάρβαρων ενεργειών που τρομοκρατούν τους πολίτες και κατά καιρούς στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Ερωτώμενος για τους λόγους που έχει κάποιος να στηρίξει Ποτάμι στις εκλογές της 26ης Μαΐου είπε ότι «το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρους, διαπιστωμένους στόχους για την Ευρώπη» και αναφέρθηκε στις 27 θέσεις του Κινήματος που συγκροτούν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης, προκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να πουν στον ελληνικό λαό ποιες είναι οι θέσεις τους για την Ευρώπη.

«Όχι ευχολόγια και γενικότητες, αλλά συγκεκριμένες θέσεις πρέπει να δει ο κόσμος για να καταλάβει πώς θέλει ο καθένας από εμάς την Ευρώπη», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επανέλαβε ότι για το Ποτάμι δεν υπάρχει δίλημμα: «Θέλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι μια Ευρώπη στάσιμη όπως τη θέλουν οι εθνικιστές, οι συντηρητικοί, οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή