Προεκλογικά

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών είναι η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων στη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση, ενώ προσεχώς αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκλογέων και των δικαστικών αντιπροσώπων.

Χθες πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο γ.γ. Ενημέρωσης Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρουμάνος και Ροδόλφος Μορώνης. Η διακομματική επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Το Ποτάμι στη συνεδρίαση ζήτησε ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, με τους όρους που θα θέσουν οι δημοσιογράφοι και όχι οι πολιτικοί, και δεύτερο ντιμπέιτ με συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε ψηφοδέλτιο.

— 

Στην ανακοίνωση 67 νέων υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων προχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Σγουρός καλωσόρισε τους νέους υποψηφίους που αποτελούν το 70% της παράταξης, σημειώνοντας ότι όλα τα στελέχη μαζί σχηματίζουν έναν συνδυασμό με δημοκρατικό πλουραλισμό και πολυφωνία, με μοναδικό γνώμονα το όφελος των πολιτών της Αττικής.

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι» είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, για τις προοπτικές και τα προβλήματα της πολεοδομικής ενότητας. Ο κ. Καραμέρος συμφώνησε με την προσέγγιση και τις λύσεις που προτείνει ο σύλλογος σε μια σειρά ζητημάτων, ενώ ενημέρωσε και για το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Οι βασικοί άξονες που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση είναι η προστασία και αναβάθμιση του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου, παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις σε συγκεκριμένες οδούς, διάνοιξη όλων των αδιάνοικτων οδών της περιοχής, καθώς και η αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Το πρόγραμμά του παρουσιάζει το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών Θεόφιλος Αφουξενίδης, επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές, Αλλαγή Τώρα». Το πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε θέματα υποδομών, στη δημιουργία μέσα σε τρία χρόνια μιας παιδικής χαράς ανά πολεοδομικό τετράγωνο και στην πρόταση για θέσπιση θέσης αντιδημάρχου Ασφαλείας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» Στράτος Σαραούδας θα παρουσιάσει τους κεντρικούς πυλώνες του προγράμματός του αλλά και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του εκλογικού συνδυασμού του, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 18.30, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, επί των οδών Λητούς και Κύμης.

Την παραίτησή της από το υπουργείο Τουρισμού, ενόψει της υποψηφιότητάς της στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε η υπουργός Ελενα Κουντουρά. Η κ. Κουντουρά πάντως διατηρεί τη βουλευτική της έδρα, δεδομένου ότι, μετά την τροπολογία που ψήφισε η πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση, δεν υπάρχει κώλυμα ανάμεσα στη βουλευτική ιδιότητα και σε εκείνη του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε τηλεφωνικά την κ. Κουντουρά «για το πετυχημένο έργο της», θα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα την αντικαταστήσει μετά την επιστροφή του από την Κρήτη.

«Καλή επιτυχία» στον Γιώργο Καμίνη ευχήθηκε κατά την επίσκεψή του στον Δήμο της Αθήνας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και οι προοπτικές και τα προβλήματα του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει ανώνυμη εταιρεία για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, αντί να στηρίξει έμπρακτα τις αυτοδιοικητικές αρχές. Επανέλαβαν επίσης την κοινή στάση τους ως προς το Πεδίον του Αρεως, ότι δηλαδή πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να περιέλθει στην αρμοδιότητα του δήμου, με την παράλληλη μεταφορά πόρων προς τον δήμο.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε χθες η Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή