Προεκλογικά

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα και το «Αύριο» της Αθήνας, με συμμετέχοντες τους υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Παύλο Γερουλάνο και Νάσο Ηλιόπουλο, διοργανώνει το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στο Θησείο.

«Αφήνουμε τις κομματικές ταυτότητες στο συρτάρι – Ψηφίζουμε #Ενωμένο Μαρούσι» είναι το σύνθημα του τηλεοπτικού σποτ του υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Καραμέρου (φωτ.). Το σποτ προβάλλεται ήδη και στα social media.

Τηλεοπτικό σποτ για τις ευρωεκλογές έβγαλε και το ΚΙΝΑΛ. Βασικό του μότο είναι «Κομμένη η πλάκα» και στόχος του να παρακινήσει τους νέους να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. «Την Κυριακή 26 Μαΐου πάω να ψηφίσω, στέλνω μήνυμα αλλαγής» είναι το σλόγκαν στο οποίο καταλήγει το βίντεο του ΚΙΝΑΛ, όπως αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του κινήματος στο YouTube.

Εγκαίνια και παρουσιάσεις συνδυασμών από πολ-λούς υποψηφίους αυτή την εβδομάδα. Απόψε στις 20.00 εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο (Μέγαρο Μεταξά, Γρ. Λαμπράκη 101) ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας (φωτ.), ενώ παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του συνδυασμού του «Πειραιάς για όλους». Αύριο στις 19.00, στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2, Αθήνα), παρουσιάζει το πρόγραμμά του «Αττική 2020-2030» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ενώ χθες, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Προσεχώς αναμένεται και η επικοινωνιακή καμπάνια του υπουργείου Εσωτερικών. Στόχο θα έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές, ενώ το κόστος της θα ανέλθει σε 1.364.000 ευρώ.

Θα ξανακάνει την Ομόνοια σημείο συνάντησης, με κυκλικό σιντριβάνι, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «MANCODE» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει «σε ανοικτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας και την ανάκτηση όλων των ιστορικών της χαρακτηριστικών». Παράλληλα, θα προχωρήσει σε μια συνολικότερη παρέμβαση «μέσα από την αναβάθμιση και ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, της Βαρβακείου αγοράς και της ευρύτερης περιοχής πέριξ της Ομόνοιας».

«Πέντε ομιλίες για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων» είναι ο τίτλος του βιβλίου της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 19.30, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου). Το βιβλίο θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν.

Τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας από τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου «να μηδενιστούν τα έξοδα σε ρεύμα και να ανακουφιστούν οι ευπαθείς ομάδες μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών» πρότεινε σε συνέντευξή του (News 247) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Στους 439 έφθασαν ο δημοτικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τις ψήφους των πολιτών στους δήμους της Αττικής, ενώ 11 θα είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής. Στη Θεσσαλονίκη, οι διεκδικητές του δήμου έφθασαν τους 22, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με τις εκλογές του 2014. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του (Αθήνα 984) ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης (φωτ.), επισήμανε ότι θα υπάρχουν περί τις 39.000 εκλογικά τμήματα, ενώ «για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική και για πρώτη φορά θα κληθεί περίπου το 85% των ψηφοφόρων να ψηφίσει και για την κοινοτική κάλπη».

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου είναι η συντάκτρια του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αθηνά Καστρινάκη. Η ίδια, μάλιστα, θα συμμετάσχει στο ΟΠΑ Run, στον αγώνα δρόμου που διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, στο Πεδίον του Αρεως.

«Μεγάλο μέρος των αποτελεσμάτων μνημονιακών πολιτικών που ψήφισαν τα κόμματα που στηρίζουν τους άλλους υποψήφιους δημάρχους τα εισπράττει ο Αθηναίος στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στο κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο, στην έλλειψη χώρων πρασίνου, στις υποδομές της πόλης», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο συγκέντρωσης στην πλατεία Γκύζη, ο κ. Σοφιανός καταφέρθηκε κατά των «αντιπάλων» του, συνυποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούν να κρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή