ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαίωση της υπαλλήλου για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην πρεσβεία της Βενεζουέλας – Απύθμενη υποκρισία Τσίπρα λέει η ΝΔ

Δικαίωση της υπαλλήλου για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην πρεσβεία της Βενεζουέλας – Απύθμενη υποκρισία Τσίπρα λέει η ΝΔ

«Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει πρώην υπάλληλο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας ότι απολύθηκε εκδικητικά επειδή κατήγγειλε τις σεξουαλικές επιθέσεις που δεχόταν από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη της απύθμενης υποκρισίας του κ. Τσίπρα που τις τελευταίες μέρες δεν μπορεί πια να κρυφτεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιδιώξει με επιστολή του προς τον Νικολάς Μαδούρο το 2013 να συγκαλύψει τις σεξουαλικές επιθέσεις του τότε πρέσβη της Βενεζουέλας κατά τεσσάρων υπαλλήλων της πρεσβείας, προκειμένου να μην πληγεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούσε τότε την εξουσία. Μάλιστα, ενώ οι τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δέχονταν ισχυρές πιέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταγγείλουν στις ελληνικές αρχές το σκάνδαλο μέχρι να απομακρυνθεί "αθόρυβα" ο πρέσβης, ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος στην επιστολή του να χαρακτηρίσει "πολιτική ωριμότητα" τη στάση τους», συνεχίζει η Πειραιώς.

Παράλληλα, η ΝΔ προσθέτει: «Το 2016, όταν είχε βγει στη δημοσιότητα η κατάπτυστη επιστολή του κ. Τσίπρα, ο κ. Κουρουμπλής κατηγορούσε τα ΜΜΕ που την αποκάλυψαν, ενώ η λαλίστατη κατά τα άλλα Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων τήρησε σιγή ιχθύος, παραβιάζοντας τον θεσμικό της ρόλο, προφανώς για να μην εκθέσει τον πρωθυπουργό. Σήμερα, όμως, υπάρχει απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει τόσο τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας -που σύμφωνα με το δημοσίευμα περιλαμβάνουν και απόπειρα βιασμού- όσο και το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Τσίπρα. Το ερώτημα συνεπώς είναι προφανές: Έστειλε ο κ. Τσίπρας την επαίσχυντη αυτή επιστολή προς τον κ. Μαδούρο, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την αισχρή αυτή υπόθεση, ναι ή όχι;».

Η αρμόδια γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, απέστειλε προς τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, επιστολή για το θέμα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρία Φωτεινή Κούβελα

Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων

Αξιότιμη κ. Γενική Γραμματέα,

Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας με την οποία δικαιώθηκε για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της απόλυσής της, μια από τα θύματα του πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Γκονζάλες. Θυμάστε, φυσικά, τις καταγγελίες των τεσσάρων εργαζόμενων κυριών στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι δέχονταν συστηματικά σεξουαλικές επιθέσεις από τον πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Θυμάστε, φυσικά, την επιμονή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τις πιέσεις στις εργαζόμενες κυρίες να μην καταγγείλουν το σκάνδαλο και να αποφύγουν τη δυσμενή για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιότητα. Θυμάστε, φυσικά, την εμπιστευτική επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Νικολάς Μαδούρο με την οποία του ζητούσε την αθόρυβη απομάκρυνση του θρασύτατου πρέσβη για να μην πληγεί το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε, φυσικά, που ο νυν υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής κατηγορούσε τα ΜΜΕ για την αποκάλυψη της περιβόητης επιστολής Τσίπρα, αποσιωπώντας την ουσία του προβλήματος.

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Σε αντίθεση με το μήνυμα της Γραμματείας σας για κάθε γυναίκα που υφίσταται βία «Μίλα, Σπάσε τη σιωπή», μήνυμα που υποστηρίζεται από το σύνολο των γυναικών και των γυναικείων οργανώσεων, εσείς σιωπήσατε. Και εξακολουθείτε να σιωπάτε το ίδιο προκλητικά τώρα, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει μια εργαζόμενη γυναίκα θύμα του π. Πρέσβη της Βενεζουέλας. Όσο εξακολουθείτε να σιωπάτε, προστατεύοντας τους πολιτικούς και ιδεολογικούς προϊσταμένους και φίλους σας, άλλη μια γυναίκα κινδυνεύει να πέσει θύμα ενός ισχυρού.

Φιλικά,

Μαρία Συρεγγέλα

Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Νέας Δημοκρατίας

Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».