Προεκλογικά

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στις Διευθύνσεις Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε όλα τα τμήματα, ενώ έλαβε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους επικεφαλής ότι «όλα θα είναι έτοιμα, παρά τον σύνθετο και πολύπλοκο χαρακτήρα της φετινής εκλογικής διαδικασίας».

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται σειρά σποτ του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού. Τα σποτ φέρουν τον τίτλο #to_pio_efkolo_pragma_gia_mena. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και παρουσιάζει τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα σε έργα και στους ρυθμούς απορρόφησης του ΕΣΠΑ, που σήμερα ανέρχεται μόλις στο 25%. Τα σποτ προβάλλονται στο YouΤube.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η δημοτική παράταξη του Γ. Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη» προκειμένου να εκλέξει νέο δήμαρχο. Ο κ. Καμίνης την περασμένη εβδομάδα δήλωσε την παραίτησή του καθώς είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ και ως φαβορί για τη διαδοχή του στον δήμο φέρεται ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιώργος Μπρούλιας. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νώντας Λαμπρακάκης, ενώ πιθανότατα στην «κούρσα» θα συμμετάσχει και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπέης.

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με την οποία την αποκλείει από την παραχώρηση προεκλογικών χώρων, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.

Με 100 υποψηφίους «κατεβαίνει» στις εκλογές η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. «Δεν είμαστε και δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε πριν και πάνω από όλα αγωνιστές, μαχητές στρατευμένοι στην μεγάλη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Είμαστε άνθρωποι του καθημερινού αγώνα και της αδιάκοπης πάλης για τη βελτίωση της ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας», αναφέρουν.

Υποψήφια με τον συνδυασμό του Γ. Πατούλη είναι η Ευρώπη Κοσμίδη, η οποία στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού. Η κ. Κοσμίδη διαμένει στο Μενίδι, μια πολύπαθη περιοχή, για την οποία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει πολλάκις δηλώσει ότι στοχεύει στην αναβάθμισή της.

Σε αύξηση του εκλογικού επιδόματος για τους δημοτικούς υπαλλήλους κατά 15% σε σχέση με το 2014 θα προχωρήσει, κατά πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη συνάντηση του υπουργού Αλέξη Χαρίτση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της ταυτόχρονης διεξαγωγής ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες και οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τις 35.500.

Υποψήφια με τον Παύλο Γερουλάνο θα είναι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη. Μάλιστα, αποτελεί προσωπική επιλογή του υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος έχει επιλέξει να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του αντιδημάρχους της θητείας Καμίνη με κοινωνικό έργο.

Το πρόγραμμα της παράταξής του, «Ανοιχτή Πόλη», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές αλλά και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Ανοιχτής Πόλης», ο Ν. Ηλιόπουλος παρουσίασε 21 έργα συνολικού κόστους 25.500.000 ευρώ και στις επτά δημοτικές κοινότητες.

Σε «κλειδί» για την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύονται τα θέματα της δημόσιας υγείας. Ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία του 1ου Παρατηρητηρίου Δημόσιας Υγείας, έχει δώσει το «χαρτοφυλάκιο» της Υγείας στην παιδίατρο Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου. 

Με 153 υποψηφίους, το 51,3% των οποίων είναι γυναίκες, συμμετέχει η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου στην εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων. Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α. Τάκης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Συνάντηση με τους εργαζομένους στον Δήμο Αθηναίων είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. «Σας έχουμε ανάγκη, σας θέλουμε συμμάχους. Πλέουμε στο ίδιο καράβι και μπορούμε μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα κάνοντας μια νέα αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, επαναλαμβάνοντας ότι το ζητούμενο είναι «δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία, μακριά από πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή