Φώφη Γεννηματά: Οχι στον κακέκτυπο δικομματισμό

Φώφη Γεννηματά: Οχι στον κακέκτυπο δικομματισμό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στον αποψινό, δεύτερο γύρο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας και τυπικά τον κύκλο της οργανωτικής ανασυγκρότησής του.

Η Φώφη Γεννηματά, κατά την εισήγησή της, έδωσε το στίγμα για τη στάση που θα τηρήσει και απόψε το Κοινοβούλιο, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη σφοδρή –και με όχι αμιγώς πολιτικές αναφορές– κόντρα τους το βράδυ της Τετάρτης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το κλίμα που επικράτησε στη Βουλή αποτελεί την «απάντηση στο γιατί η κρίση τραβάει τόσο χρόνια στην Ελλάδα», επαναλαμβάνοντας ότι η παράταξη θα πρέπει να μείνει μακριά από τον «κακέκτυπο δικομματισμό» ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, ζήτησε από τα ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ εξωστρέφεια, χαρακτηρίζοντας καθοριστικές τις επόμενες δύο εβδομάδες. Τοποθέτηση η οποία αποτυπώνει και την πεποίθηση της Χαρ. Τρικούπη ότι μπορεί να επωφεληθεί, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, από την κλιμακούμενη πόλωση μεταξύ Κουμουνδούρου και Πειραιώς.

Ακόμη η κ. Γεννηματά επανέφερε ψηλά στην ατζέντα και τα εθνικά ζητήματα, εκφράζοντας την ανησυχία της για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κύπρο. Εξαπέλυσε δε εκ νέου διμέτωπη επίθεση, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έκαναν καμία αναφορά στα εθνικά θέματα στη Βουλή. Παράλληλα, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, φοβούμενη, όπως ανέφερε, ότι το Μαξίμου θα ενεργήσει και πάλι μακριά από την αναζήτηση εθνικής γραμμής, όπως στο Σκοπιανό.

Κομματικές πηγές τόνιζαν στην «Κ» ότι η εισήγηση της κ. Γεννηματά αντανακλά την πρόθεση της Χαρ. Τρικούπη να λάβει αποστάσεις από τον πολυεπίπεδο «πόλεμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και να εκπέμψει το μήνυμα ότι θέτει ως προτεραιότητα την καθαρά πολιτική ατζέντα, αναδεικνύοντας τα ουσιωδώς σημαντικά ζητήματα της χώρας, χωρίς να παρασύρεται σε ακραίες και εκτός πολιτικού πλαισίου αντιπαραθέσεις, με φόντο τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέπτυξε, μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, βασικές πτυχές του «Σχεδίου Ελλάδα», προτάσσοντας την ανάγκη υλοποίησης ενός «ολοκληρωμένου προοδευτικού σχεδίου ελληνικής ιδιοκτησίας», με μεταρρυθμιστικό πρόσημο. Βασικοί άξονες του σχεδίου, όπως απορρέει από τις εξαγγελίες της κ. Γεννηματά, είναι η μείωση των φορολογικών βαρών, αλλά και νομοθετικές δράσεις με στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση του επιχειρείν στη χώρα και την προσέλκυση επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή