Αλ. Τσίπρας: Εγώ θα μιλώ για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση

Αλ. Τσίπρας: Εγώ θα μιλώ για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτό το τριήμερο η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της προσπάθησαν να εκτρέψουν τη συζήτηση», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο στόχος τους νομίζω έγινε σαφής: να μην συζητήσουμε για τα μέτρα ανάπτυξης, την οικονομία, το πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά να συζητάμε θέματα που επέλεξε το επικοινωνιακό του επιτελείο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ εκτίμησε ότι το επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει «να πάμε σε "εκλογές-αρένα"». 

«Έχετε κάνει μεγάλο λάθος προσπαθώντας να πάτε την συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό μειονέκτημα. Μετά το "μαζί τα φάγαμε" του κ. Πάγκαλου, θέλετε να πείτε "όλοι το ίδιο είμαστε"», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με τις πολιτικές επιθέσεις και τα fake news. «Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε μόνος σας, ακόμη και επιτιθέμενος σε νεκρούς. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.  «Ότι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σας μίλησα προγραμματικά και έτσι θα συνεχίσω μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να υβρίζετε και να συκοφαντείτε. Ακόμη και να αμαυρώνετε τη μνήμη νεκρών. Αν νομίζετε ότι σας τιμά συνεχίστε. Εγώ θα μιλώ για αυτά που πιστεύω ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος. Για τις ανάγκες των πολλών. Για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση», επισήμανε.

«Ο πατέρας σας ήταν πρωθυπουργός, σε ένα πολωμένο κλίμα, όπως τώρα. Εγώ ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε τίποτα από όλα αυτά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τον πατέρα του.

«Λέω, ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να αναρωτηθώ δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει, έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό ζει σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στην ελληνικό λαό.

Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη σχολίασε ότι «δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελίτ, ή ότι είμαι εγώ μέλος της ελίτ. Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμά σας και ο απαξιωτικός σας λόγος γα τον λαό». 

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για τον Κουφοντίνα, όπου ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε παρεξηγήσιμη τη δημοσιοποίηση της έρευνας από την εισαγγελέα του Αρειου Πάγου για την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα. 

«Όταν έπαιρνε άδειες ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε μία από αυτές δεν επέστρεψε στις Φυλακές, δεν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός της», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή